Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

30 december 2013 - Sterke jongen

Het werd nodig tijd dat mama weer een verhaaltje ging schrijven. Je bent inmiddels al bijna zeven weken oud en dat betekent dat mama al drie weken niets heeft geschreven.
Je bent inmiddels ook al flink gegroeid. Je weegt nu 4770 gram en bent 53 cm lang.
Je hebt nog wat opstart-problemen en dat zorgt ervoor dat papa en mama flink aan het zoeken zijn naar wat de beste voeding voor jou is. Ook de kinderarts heeft ons hierbij een handje geholpen. Je blijkt een reflux te hebben, maar dat schijnen heel veel baby's te hebben. We hoeven ons dus geen zorgen te maken. Daarnaast denkt de kinderarts dat je veel moeite hebt met het verwerken van alle prikkels op een dag. Vanaf zes weken maken baby's een enorme ontwikkeling door en dat moet uiteraard allemaal verwerkt worden. De een heeft hier meer moeite mee dan de ander en jij geeft duidelijk aan hier last van te hebben. Je laat ons dan ook duidelijk zien dat je graag al heel veel wilt kunnen, maar het lukt nog niet altijd.
Vandaag liet je mama even zien dat omrollen van de buik naar de rug totaal geen probleem meer voor je is. Sterke jongen! Rustig aan ....
Je bent ook volop aan het genieten van wat er om je heen gebeurt en krijgt dit alles steeds bewuster mee. Ook jouw glimlach laat je aan iedereen zien. Grappig gezicht hoor, zo'n gebitloos lachje hihi. En als je verdrietig bent, laat je al echte tranen zien en niet te vergeten de pruillip.
Voor slapen heb je over het algemeen weinig tijd. Met wijd open ogen kijk jij de wereld in en wilt niets missen.
Je geniet van knuffelen en het lekkerst ligt het op de borst bij mama. Uiteraard geniet de ander ook van jouw knuffels. Je plakt dan letterlijk tegen de ander aan en geeft je compleet over.
Jouw broer laat jou zien hoe alles moet en jij volgt zijn handelingen met de volle aandacht. Soms denkt Bas nog wel eens dat je al fijn met hem kunt spelen en moeten papa en mama hem even afremmen. Maar het is allemaal lief bedoeld. Bas is dan ook een echte grote trotse broer die jou al zijn liefde schenkt.

Reageer  

Reactie van carin. op 15 januari 2014
ook dit jaar [2013]loopt op zijn einde, en begint voor jou een spiksplinter nieuw jaar 2014.het eerste jaar waarin jij jouw allereerste verjaardag vieren zal. veel zal jij daar nog niet van mee krijgen maar jouw grote broer des te meer, en die zal je vast helpen je allereerste pakjes uit te pakken, waarvan jij het ritselende papier toch het allerleukste gaat vinden.!! groei maar lekker lieve luuk !! dikke knuf.

7 december 2013 - 3 weken

Ondertussen ben je al dik drie weken oud. Je bent een heel tevreden en makkelijk mannetje. De eerste twee weken had je wel erg veel last van darmkrampen, waardoor je ook veel spuugde. Hierdoor raakte je ook wel eens in paniek of verslikte jij je, heel zielig. Om die reden lig je ook nog veilig te slapen bij papa en mama op de kamer. We kunnen jou dan goed in de gaten houden.
Afgelopen dinsdag is ons geadviseerd door het consultatiebureau om over te stappen op andere voeding en hierop doe je het heel goed. Uiteraard moest je nog even aan de nieuwe voeding wennen, maar sinds gisteren heb je hierdoor een keurig, strak ritme. Ook de nacht ben je nu zonder krampen doorgekomen en heeft ook de rest van de familie een heerlijke en rustige nacht gehad. Fijn.
Gisteren hebben we met ons allen bij opa en oma gegeten. Daarna is mama met Bas in bad gegaan en even later kwam oma jou ook naar de badkamer brengen. Vervolgens heb jij ook nog tien minuutjes bij mama op de arm in bad gelegen. Genieten geblazen, totale ontspanning.
Eerder op die dag ben je met jouw broer en mama nog naar het ziekenhuis geweest. Bas had zijn voet verstuikt tijdens het spelen en daarom is er een foto gemaakt, maar er was niets gebroken. Waarschijnlijk een beetje gekneusd. Daarna zijn we doorgereden naar het werk van mama om daar te trakteren op beschuit met muisjes en uiteraard om jou te showen. Zo kon mama ook nog even bijkletsen met haar collega's!

Reageer  

Reactie van carin. op 15 januari 2014
leuk deze site net als van je grote broer. kan ik je mooi volgen. alleen jammer dat we je niet elke dag kunnen bewonderen en knuffelen.

25 november 2013 - Je bent geboren

In de nacht van dinsdag 12 november op woensdag 13 november braken om half drie de vliezen. Mama heeft direct de verloskundige gebeld. Zij wist ons te vertellen dat, ondanks dat de vliezen waren gebroken, het nog wel twee dagen kon gaan duren voordat ook de weeën zouden beginnen. Toch dienden ook de weeën zich twee uur later aan. Het was nog te vroeg om thuis te mogen bevallen, dus we werden om half vijf naar het ziekenhuis te Winschoten gestuurd. Daar werden papa en mama heel goed begeleid door de verloskundige Nina en daardoor kwam jij al snel ter wereld, namelijk dik zes uur later om 10.56 uur.
Een jongetje met de naam Luuk en al een behoorlijke bos zwarte haren. Je woog toen 3280 gram en was 45 cm lang.
Papa was enorm trots uiteraard en mama gaf zich compleet over aan jouw lichaampje op haar buik. Ook oma was aanwezig bij de bevalling!
Mama en jij moesten nog wel een paar nachtjes in het ziekenhuis liggen, omdat je te vroeg bent geboren. Je deed het uiteindelijk prima en zo konden we zaterdag 16 november weer naar huis en was ons gezinnetje weer compleet.
Zondag vond de kraamverzorgster Ria jou toch wel erg geel van kleur. De verloskundige, die later op de dag wat controles kwam doen, vond jou ook te geel en heeft contact opgenomen met het ziekenhuis. Na de bloedonderzoeken bleken de waardes echt te hoog en konden we weer terug naar het ziekenhuis.
In het ziekenhuis kreeg je een infuus en werd er bloed afgenomen om nogmaals de waardes te bepalen. Helaas ging dit bloedprikken niet met succes en hebben ze jou uiteindelijk drie keer moeten prikken alvorens ze voldoende bloed hadden.
Al snel werd je onder een blauwe lamp gelegd. Deze lamp zorgde ervoor dat de afvalstoffen beter werden afgebroken, zodat deze makkelijker jouw lichaam konden verlaten. De volgende ochtend waren de waardes al zo flink gedaald, dat de blauwe lamp weer uit kon. Wel bleven mama en jij nog een nachtje in het ziekenhuis ter controle. Uiteindelijk mochten we dinsdag weer naar huis. Een spannende tijd hadden we inmiddels achter de rug.
Later in diezelfde week liet je ons nog steeds in spanning, want je begon ineens minder te drinken, waardoor je ook niet meer groeide. Gelukkig was dit van korte duur en konden we de volgende dag al weer opgelucht adem halen.
We vinden het met z'n allen heerlijk om thuis te zijn en we genieten met volle teugen van elkaar. Bas is echt een grote, stoere en vooral lieve broer. Hij zorgt ervoor dat papa en mama goed op jou letten!
Ondertussen ben je ook al flink verwend met mooie cadeaus en vele kaarten

Reageer  

Reactie van carin loer op 25 november 2013
27 november 2014, komen we [wolter carin stephan en andrea loer] jou eindelijk bewonderen.
je bent dan al een kleine 14 dagen oud.
een prachtige naam heb jij gekregen van je ouders. kort maar krachtig.
iets anders dan dat jouw broer aangaf , toen jouw achternicht marije koster aan je broer vroeg , hoe jij zou gaan heten.
bas gaaf aan dat jij pieter post zou gaan heten, wat erg grappig klonk , want dat was een poppetje van de tv waar bas naar keek op dat moment.
veel geluk kleine man op deze wereld.

25 november 2013 - 24 oktober 2013

Afgelopen dinsdag hebben we mogen genieten tijdens de groeiecho. Daarop was te zien hoe jij groeide in mama’s buik. Je liet flink merken dat je er was. Het apparaat dat op mama’s buik werd gezet schopte jij er abrupt af. Je hebt ook alle ruimte om nog even flink te groeien.
Je doet het dan ook prima in mama’s buik. We hopen wel dat je er nog minstens 3 weken blijft zitten, want vanaf dan mogen we thuis bevallen.
Jouw naam staat ondertussen al gegraveerd in een steen. Deze steen wordt binnenkort verwerkt in één van de muren van het nieuw te bouwen gebouw in ons dorp, het Multifunctioneel Centrum. Later kun je dus jouw eigen naam lezen in dit gebouw.
Ondertussen zijn ook de geboortekaarten al besteld en zo ook het kraampakket.

Reageer  

25 november 2013 - 25 september 2013

Ondertussen weten we dat jij een jongetje bent en is ook de naam al bekend. Nog ongeveer 10 weken wachten en we kunnen jou in onze armen nemen.
Je bent flink aanwezig in mama’s buik. Je draait behoorlijk en geeft af en toe een flinke trap of stoot.
Sinds een paar dagen zit mama thuis en gaat ze niet naar haar werk. Vier weken eerder dan gepland. Ze is erg moe en heeft er moeite mee om een hele dag actief te blijven. Extra rust was dus genoodzaakt. Over twee weken eens kijken of het werken weer gaat lukken.
Ondertussen zijn we, en vooral papa, druk bezig met de verbouwing. Als alles klaar is hebben jullie, de beide zoons, je eigen verdieping met slaap-/ speelkamer en badkamer.
Bas komt af en toe even naar jou kijken (mama’s dikke buik) en legt ook een hand op mama’s buik om even te voelen. Heel af en toe krijg je dan een kusje van jouw grote broer.

Reageer  

25 november 2013 - 12 juli 2013

In april werden we blij verrast door de zwangerschapstest. Papa en mama wilden er heel graag een tweede kindje bij en onze droom werd verwezenlijkt. Een tweede kindje op komst, een broertje of zusje voor Bas.
Mama is nu 19 weken zwanger en voelt jou al heel duidelijk in haar buik. Je kan daar zo nu en dan flink tekeer gaan. Waarschijnlijk heb je het daar dan ook reuze naar je zin.
Maandag 22 juli krijgen we te horen of je een meisje of een jongen bent. Heel spannend!
Dan kunnen we ook gericht een mooie naam voor je uitzoeken.
Mama is de eerste 18 weken heel moe geweest door de zwangerschap, maar verder voelde ze zich top.
Papa is ondertussen heel druk bezig met de aanbouw aan ons huis. Er komt een garage, een slaapkamer, een badkamer en een uitbouw aan de keuken bij. Een groot project dus.
Zo heeft iedereen straks alle ruimte in het huis. Sterker nog, Bas en jij hebben dan de hele bovenverdieping voor jullie zelf. Best stoer dus!
Nou, kleintje in mama’s buik, blijf nog maar ff 20 weekjes zitten.

Reageer  

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8