Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

14 februari 2014 - CB

Vandaag ben je voor de derde keer bij het consultatiebureau geweest. Oma was dit keer ook gezellig mee. Net als de vorige keer kreeg je weer een prikje (Pneu). Je was al niet helemaal in je sas, omdat je toe was aan de voeding, dus het prikje werd daardoor extra vervelend. Wel liet je zien dat je netjes rechtop kunt zitten en goed je hoofd kan optillen. Volgens de verpleegster ben je een compact mannetje en dat is ook te zien aan jouw gewicht in vergelijking met jouw lengte. Je bent nu 60 cm lang en weegt 6, 7 kilogram. Dat je dus af en toe een beetje spuugt is geen probleem, want je houdt voldoende voeding binnen om flink te kunnen groeien. Je drinkt momenteel 150 cc per keer. 's Avonds drink je een beetje extra (180cc) en doen we er drie schepjes pap doorheen. Dit zorgt ervoor dat je al lekker 6 a 7 uurtjes door kunt slapen. Flink hoor! 's Morgens heb je daardoor wel een beetje extra honger en krijg je daarom ook 180cc.
Afgelopen dinsdag, op papa zijn verjaardag, heb je voor het eerst fruit mogen proeven. Je trok wel even een vies gezicht, maar donderdag liet jij je het heerlijk smaken.
Je geniet van jouw grote broer om je heen. Hij kletst dan ook vrolijk tegen jou en laat je verschillende voorwerpen zien en vertelt er van alles over. Jij beantwoordt dit met een brede lach. Waarop Bas dan roept: "Kijk papa/ mama, Luuk lacht!" De volgende keer mogen jullie samen naar het consultatiebureau voor controle.
Afgelopen dinsdag ben je voor het eerst uit logeren geweest bij tante Coby en oom Harry. Daar had je het prima naar je zin en heb je goed geslapen. Daar heb je ook ontdekt hoe leuk een rammelaar kan zijn. Druk zwaaiend liet je iedereen horen dat er geluid uit het speelgoed kwam. Het grijpen naar speelgoed vind je nog wel lastig, dus je vindt het nog fijn wanneer iemand het speeltje in jouw hand stopt. Vervolgens zwaai je het dan heen en weer of stopt het in de mond. Mama had alleen (per ongeluk) de verkeerde voeding meegegeven naar de oppas. In plaats van de standaard voeding de dieetvoeding. Jouw huid reageerde daar direct op (eczeem op de hoofdhuid). Gelukkig bleven andere klachten, zoals krampen, uit.
Je bent een enorme lachebek. Je kunt heerlijk genieten van alles om jou heen. Daarnaast begin je steeds meer te brabbelen om kenbaar te maken dat je er ook bent. Gezellig!
Lieve schat, je doet het hartstikke goed en bent een rustig en tevreden mannetje. Heerlijk!

Reageer  

Reactie van car l.in op 19 februari 2014
je doet het super goed lees ik Luuk, net als je grote broer. je achterneef Stephan vond ook al , dat hij je nodig weer eens moest komen bewonderen omdat je al weer zo gegroeid en veranderd bent.geniet nog maar lekker van alle aandacht. er komt een moment dat je de dingen allemaal zelf moet doen, maar nu nog ff niet!! dikke knuf!!

10 februari 2014 - Bijna 13 weken

Je merkt dat je steeds een beetje ouder wordt, want het gaat steeds een beetje makkelijker. Het doorslapen heb je nog niet echt onder de knie, maar met een beetje pap in de fles lukt het jou om 6 uurtjes achter elkaar te slapen.
Je hebt nog steeds last van eczeem op jouw hoofd. Gelukkig heeft oma hiervoor koelzalf wat lijkt te verzachten.
Je wordt steeds beweeglijker en armen en benen schokken dan vrolijk en ongecontroleerd de lucht in. Maar na een lekkere warme fles kun jij je heerlijk aan iemand vast klampen en geeft je dan volledig over.
Op het moment rommel je een beetje met de voeding, Je drinkt elke keer iets minder en vraagt daardoor ook wat vaker om de fles, maar vervelend is het niet hoor. Komt misschien ook wel door alle nieuwe ervaringen en indrukken. Je ontdekt steeds meer, een voorbeeld hiervan is jouw duim of het knuffelen met een doekje. Jouw duim gebruik je, zo lijkt het, om jezelf te troosten. Maar ook dit gaat nog een beetje ongecontroleerd.
Soms lig je heerlijk te kletsen in de box (uuh, aah) en heb je de grootste lol. Het meest interessante is dan ook de mobiel boven de box. Geweldig vind je dit en dat laat je duidelijk merken. Je ligt dan heerlijk te kraaien.
In tegenstelling tot de meeste kindjes die heerlijk ontspannen in bad liggen, trappel jij er vrolijk op los. Jouw benen gaan hierbij flink heen en weer en je schopt jezelf omhoog middels de rand van het bad.
Je bent over het algemeen lekker actief en je spartelt alle kanten op.
Je vindt het reuze interessant om andere mensen te zien eten. Je kunt jouw ogen er dan niet van af houden. Nog even geduld mannnetje, jouw eerste fruithapje komt nog wel!

Reageer  

29 januari 2014 - Weekje Center Parcs de Kempervennen

Maandag 20 januari reden we tegen 11 uur richting Eindhoven voor een weekje vakantie. Jij mocht voorin, zodat mama jou in de gaten kon houden vanaf de achterbank, aangezien je nog steeds wel wat spuugt.
Veel kon je uiteraard nog niet zelf ondernemen en je liet je dan de gehele week ook heerlijk overal mee heen sleuren in de kinderwagen. Je genoot van de omgeving. Met wijd open ogen nam je alles in je op; de bomen met hun blaadjes en de vijvertjes met zijn eendjes en visjes.
We konden wel merken dat je veel prikkels moest verwerken. Je kwam de hele week wat vaker voor de fles en dronk dan kleine beetjes. Je was dus meer wakker dan we van je gewend zijn.
Ondertussen zien we jou gewoon groeien, dus te weinig voeding krijg je zeker niet. Ook word je wat beweeglijker en maak je zo nu en dan geluidjes om te laten merken dat je er ook bent.
Het sabbelen op jouw vingers heb je ook ontdekt. Het maakt niet uit welke vinger het wordt, gewoon de eerste de beste haha.
Dinsdag heb je heel even gezwommen. Echt fijn vond je het voor jou te koude water niet. Uiteindelijk gaf jij je er wel aan over, maar mama had wel in de gaten dat het niet te lang moest duren. Ook is dit water niet goed voor jouw zeer droge huid. Je hebt daarna heerlijk in de box gelegen, in een zeer aangenaam zwembad-temperatuur.
Zondag zijn we weer teruggereden naar Noordbroek, op naar de sneeuw. Nog even een jaartje wachten Luuk, dan kun je er ook van genieten!
Thuis probeer je 's nachts nu wat meer door te slapen. Van maandag op dinsdag heb jij bijna 6 uur geslapen na de laatste voeding, dus dat is al best netjes. Dit lukte jou de volgende nacht bijna weer (5 1/2 uur). Hoe jij op de voeding reageert is nog wisselend. De ene keer spuug je helemaal niet en een andere keer komt het er weer met bogen uit. In de vakantie zijn we ook overgegaan op een ander merk voeding, omdat de Friso daar niet in de supermarkt werd verkocht. Het lijkt erop, maar kan ook toeval zijn, dat je verzadigder lijkt door de Nutricia. Nu je gewend bent aan de nieuwe voeding vraag je keurig om de vier uur om de fles.
Je hebt daarnaast ook een zeer gevoelige/ droge huid, die we goed moeten blijven insmeren met olie. Van tante Coby heb je nu een hele vette olie gekregen voor in bad en daar lijkt jouw huid goed op te reageren. Op de hoofdhuid heb je al ongeveer twee weken "berg", een soort eczeem. We behandelen dit goed, maar het blijft hardnekkig. Dus, niet teveel in bad en veel smeren Maar we vinden het helemaal niet erg om jou zo lekker te vertroetelen met allerlei lekkere crèmes en olietjes en jij laat dat ook heerlijk toe!

Reageer  

Reactie van carin loer op 29 januari 2014
hey lieve Luuk. je allereerste mini vakantie zit erop, en je hebt veel gezien en gedaan lees ik. alleen jammer dat je je nu niet alles meer herinneren kunt. maar daarvoor heeft je mama dit fijne dagboek samen gesteld. misschien heeft je mama er iets aan als ik hierin neerschrijf, dat ook balneum goed is voor je droge huidje, en ook in het badwater van jou zal jij daar erg goed bij varen.groei en geniet nu maar fijn. dikke zoen van je [oud]tante Carin.

11 januari 2014 - Lekker badderen

Vanmiddag hebben we het inbakeren weer geprobeerd. Vandaag leek je daar niet zo vrolijk van te worden. Het liefst lag je bij papa of mama op de arm en werd je lekker geknuffeld. Heerlijk natuurlijk. Vandaag zagen we ook dat je geniet van geluiden en bewegingen om je heen. Af en toe slaak je dan ook een kreet hihi.
Vanavond heeft mama het dagboek van Bas nog eens weer gelezen, de periode dat ook hij 8 weken was. Grappig, je hebt ongeveer hetzelfde ritme als jouw grote broer in die tijd.
Na het lezen van het dagboek heeft papa jou de kleertjes uitgedaan, terwijl mama een warm bad voor je klaar zette. Daar heb je even lekker tien minuutjes in gedobberd.
's Nachts krijg je nu de fles om de 4 a 5 uur en dat is al best netjes. Vaak ben je 's avonds nog wel onrustig. Waarschijnlijk ben je dan alle prikkels nog aan het verwerken. Inmiddels weten we wel dat jij jouw ledikant te groot vindt en daar liever niet in slaapt. Daarom staat de bak van de kinderwagen in jouw bed, waardoor je een stuk rustiger slaapt. Tegen 22.00 uur geven we jou weer de fles en dan zien we wel weer hoe laat jij je daarna meldt! Slaap lekker dikke lieverd ... Kus van papa en mama.

Reageer  

Reactie van carin.l. op 15 januari 2014
hey lieve luuk. het gaat de goede kant op met je lees ik. af en toe een opstart probleempje , maar dat mag ook. niemand is perfect hoor knul. onlangs heb ik je nog ff mogen bewonderen , samen met je achternicht andrea, die je ondertussen ook nog van een poepluier heeft bevrijd, die jij met volle overgave en rode wangen vol hebt gemaakt . voor de allereerste keer zaten we in de nieuwe uitbouw van de keuken, wat voorheen nog gewoon het achtererf was.

10 januari 2014 - Consultatiebureau, inentingen

Vandaag ben je voor de tweede keer naar het consultatiebureau geweest. Je bent vandaag 8 weken en twee dagen oud. Je bent wederom flink gegroeid. Je bent nu 55 cm en weegt 5370 gram. De verpleegkundige was ook zeer tevreden over jou. Je bent een sterke jongen! Wel maakte zij zich nog zorgen over de voeding. De reflux is nog wel aanwezig, waardoor jij onrustig blijft. Haar advies was om toch niet te lang meer te wachten om contact op te nemen met de kinderarts. Over het inbakeren kon ze alleen maar lovend zijn. Alleen de komende 24 uur mogen we jou niet inbakeren i.v.m. de inentingen die je vandaag hebt gekregen. Daarvan kun je een beetje verhoging krijgen en dan is inbakeren niet zo fijn. Je hebt vandaag twee inentingen gekregen, de `Pneu` en de `DKTP`. Beide prikjes vond jij echt niet fijn en zette het dan ook even op een krijsen. Nadien liet jij je heerlijk troosten door een beetje melk uit de fles.
Nu lig je tevreden te slapen ...

Reageer  

Reactie van carin. l. op 15 januari 2014
oeps, prikken, niet zo fijn, maar tja, als jonge baby ontkom je daar in deze tijd niet aan. en als dit jou een bescherming geven kan tegen vervelende ziektes die jou kunnen belagen in jouw nu al korte leventje, dan is dit toch wel ff nodig.en mag je best even kort krijsen. gelukkig krijg je hier nog niet zoveel van mee, en word je een trauma bespaart, maar daar zorgen papa en mama wel voor hoor.

9 januari 2014 - Inbakeren

Ondanks dat je het goed lijkt te doen op de voeding blijf je onrustig. Je bent daarentegen een heel makkelijk en tevreden mannetje, maar lichamelijk zit jij jezelf vaak in de weg. Tussen deze onrust door zien we toch een regelmatig ritme terug wat betreft wakker zijn, voeden en slapen. Je drinkt momenteel ongeveer 150cc per keer en krijgt 6 flessen in de 24 uur. 's Nachts wil je nog wel vaak wisselen wat betreft tijden. De ene keer om de drie uur, en een andere nacht om de zes uur. Maar zoals afgelopen nacht meldde jij je zelfs om de twee uur. Wat niet alleen vermoeiend is voor ons, maar zeker ook voor jou.
Al sinds een paar dagen zit je ook helemaal onder de uitslag en ben je snotverkouden. Dus toch maar even een bezoek gebracht aan de huisarts. Deze kon vertellen dat je de uitslag hebt gekregen door de verkoudheid. Daarnaast heb je een erg droge huid en lijk je gevoelig te zijn voor eczeem. We moeten je dus blijven badderen in water met een beetje olie, zoals we eigenlijk aldoor al doen. Daarnaast kregen we het advies om eens op de site www.inbakeren.nl te kijken. Nadat we dat hebben gedaan, heeft mama een speciale slaapzak voor jou gekocht, waarin je lekker geborgen kunt liggen. Nu kijken of dat de onrust wegneemt. Want door de onrust moet je ook spugen, slaap je een stuk minder en als je al slaapt is het vaak een hazenslaapje. Ook kan het inbakeren goed helpen tegen de krampjes. Door dit alles ben je vaak wat jengelig en daarvan raak je weer oververmoeid. Door het inbakeren krijg je hopelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid.
Je leest daarnaast ook vaak dat binnen de groep dysmatuur geboren baby's (waar jij onder valt) veel baby's voorkomen die snel overprikkeld zijn. Eén van de mogelijkheden kan dan inbakeren zijn.
Voldoende redenen om er vandaag nog mee te starten!

Reageer  

Reactie van carin.l op 15 januari 2014
lieve luuk. met zoveel liefde en aandacht moeten de krampjes EN hazenslaapjes toch haast tot het verleden gaan horen. we hopen het voor jou, zodat je je prettig gaat voelen, en voor je mama en papa en broer, zodat ieder zijn rust kan pakken. slaap lekker wanneer het moet, en geniet vooral als je weer wakker bent, van je broer, en je super papa en mama. knuf luuk.

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende