Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

18 april 2014 - Groot worden gaat zo snel

Volgende maand ben je alweer een half jaar. De tijd vliegt aan ons voorbij. Even niet opletten en je hebt er alweer zoveel vaardigheden bij geleerd.
Je bent een enorm vrolijke jongen, altijd een lach paraat voor de ander. Af en toe komt er een kirrend geluid uit of zelfs een schaterlach. Je geniet van alle mensen om jou heen en je hebt enorme bewondering voor jouw broer. Samen maken jullie dan ook veel plezier!
Je maakt nu heel gericht contact met anderen en doet een ander graag na. Grappig om te zien. Zo steek jij je tong uit of hoest als een ander het jou voordoet. En is er even geen aandacht voor jou? Daarvoor heb je het gieren ontdekt.
Je bent een compact mannetje en hebt veel kracht. Je zit het liefst rechtop en staan is dolle pret.
Nog steeds bewonder jij, met jouw wenkbrauwen omhoog, jouw handen en voeten. Die voeten kun je ook niet missen, want die trappelen de hele dag door. Stil liggen is er dus niet bij.
Je bent een makkelijk mannetje en laat al duidelijk merken wat je wilt. Heel handig, want zo weten papa en mama wanneer je honger hebt of moe bent of je gewoon een beetje verveeld.
Lieverd, we kunnen niet anders dan superblij zijn met zo'n makkelijk, vrolijk mannetje als jij!!

Reageer  

5 april 2014 - Tevreden lachebekkie

Momenteel zie je eruit om op te vreten Een lekker mollig jongetje, maar absoluut ook een heel tevreden jongetje. Iedereen gun jij jouw brede lach en af en toe horen we een schaterlachje. Sinds kort mag je elke dag een fruithapje proberen. Het is niet altijd een succes, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt dan moet het potje leeg! Vandaag beginnen we ook met een groentehapje. Eens kijken wat je daarvan vindt.
Op de voeding doe je het nog steeds hartstikke goed en slapen doe je ook top! Soms lukt het jou om klokje rond te slapen en soms word je na 10 uurtjes slapen weer wakker, maar dan mogen papa en mama nog steeds niet klagen. Flinke vent ....
Je geniet van mensen om je heen en zitten is nog steeds jouw favoriete houding. Word je daarbij niet geholpen? Dan probeer je het uit alle macht zelf.
Ondertussen zijn papa en mama (eigenlijk vooral papa) druk bezig met de nieuwe badkamer en slaapkamer beneden. Als deze ruimten klaar zijn gaan papa en mama daar slapen. Bas krijgt dan een nieuwe, grote slaapkamer en ook van jouw kamertje maken we in de toekomst dan een grote slaapkamer. Zo hebben jij en jouw grote broer boven een mooie verdieping voor jullie tweetjes. Hoe luxe is dat?
Lieverd, we zijn trots op jou ....

Reageer  

22 maart 2014 - CB

Lieve Luuk, wat gaat het nu goed met jou. Weg eczeem en weg verkoudheid en benauwdheid. Daarnaast slaap je nu gemiddeld 8 uurtjes per nacht door. Keurig dus. Voor het slapen gaan drink je dan ook nog een flinke papfles van 240cc. Dat is dus zeker niet weinig.
Papa en mama zijn heel blij dat je niet langer geplaagd wordt door verkeerde voeding.
Je bent dan ook een zeer tevreden mannetje, maar je wilt ook niets missen. Als papa, mama en Bas aan tafel zitten voor het eten, dan pik jij het niet dat we jou alleen achterlaten in de box. Nee, meneer wil er gezellig bij zitten en is dan pas tevreden. Als Bas aan het spelen is, vind jij het reuze interessant om er bij te liggen. Aandachtig bekijk je dan het spel van jouw grote broer.
Soms ben je 's morgens heel vroeg wakker. Mama haalt jou dan op en legt jou heerlijk bij haar neer op het grote bed. Daar val jij vervolgens direct weer in slaap met een brede glimlach om jouw mond. Genieten dus .... ook voor mama! Laatst heeft ze erg om jou gelachen. Terwijl jij heerlijk tegen mama aanlag, begon je in jouw slaap te schaterlachen hihi, ontzettend lief.
Gisteren ben je, tegelijk met Bas en samen met papa en oma, naar het consultatiebureau geweest. De verpleegster heeft je verder niet gecontroleerd, want ze kon zo wel zien dat ze te maken had met een heel tevreden mannetje. Ook zij was blij dat je het nu zo goed doet op de nieuwe voeding. Dit keer heb je ook weer twee prikjes gehad, de DKTP-HIB-HEP B3 en de Pneu 3 (wat een mond vol niet?) De prikjes vond je wel even vervelend ...
Vandaag komt tante Janet op visite. Ze komt nog voor Bas zijn verjaardag. Hij is 19 maart 3 jaar geworden. Papa en mama gaan vanavond samen met Janet naar het verjaardagsfeest van opa. Opa is 20 maart 58 jaar geworden. Daarom komt vanavond jouw nicht Marije op jullie passen. Gezellig!

Reageer  

Reactie van carin loer op 27 maart 2014
go luuk!!! je doet het super!!1

13 maart 2014 - Martiniziekenhuis en allergie

Ondertussen heb je al weer heel wat beleefd!
Zoals mama in het vorige bericht al vertelde wilden we de lactosevrije voeding gaan proberen van Nutricia, Soja. Binnen een dag zat je alweer onder het eczeem. De volgende dag zijn we dan ook direct naar de huisarts gegaan om de uitslag te laten zien. Daar werd ons verteld dat baby's sowieso snel allergisch kunnen reageren op soja. Als we een verwijzing wilden voor de kinderarts, dan was het toch echt noodzakelijk dat we helemaal teruggingen naar de standaard voeding. We baalden als een stekker. Wat een geklier aan zo'n klein lijfje. Deels had de huisarst ook wel gelijk. Stel dat het namelijk geen voedselallergie is, betekent dat ook dat jij verkeerde voeding voorgeschreven krijgt zodra jij de stempel "koemelkallergie" zou krijgen. Voeding die je dus eigenlijk niet nodig bent. Hij wilde dit daarom liever uitsluiten. Als het namelijk geen allergie is, dan ben jij gewoon erg gevoelig voor eczeem en moet dat dus behandeld worden in plaats van de allergie die er misschien niet eens is.
Gelukkig reageerde je niet heel erg heftig op de standaard voeding, maar toch kwamen de klachten langzaamaan weer terug (eczeem, verkouden, onrust, spugen, enzovoort). Twee dagen later zat papa dan ook alweer met jou bij de huisarts, maar nog vonden ze het niet extreem genoeg om jou door te sturen naar de kinderarts. Totdat papa vertelde dat je ook diarree had. Een verwijzing naar het ziekenhuis was vervolgens snel geschreven en dinsdag 11 maart zaten we met jou, bij de diëtiste, in het Martiniziekenhuis.
Daar noemden papa en mama echt alle klachten die jij hebt laten zien tijdens de standaard voeding en de soja voeding. Ook vertelden we dat jij fantastisch reageerde op de Nutramigen, de dieetvoeding. Achteraf moesten papa en mama erg lachen, want we ratelden echt alle klachten achter elkaar op. Zo strijdlustig waren we inmiddels geworden. De diëtiste kon ons verhaal maar amper volgen. Gelukkig was het voor haar in zoverre wel duidelijk, dat ze ons de Nutramigen heeft voorgeschreven. Dit betekende dat jij weer een gelukkig mannetje zou gaan worden. De provocatietest heeft ze achterwege gelaten, omdat zij van mening was dat papa en mama dit thuis al hadden gedaan (standaard - dieetvoeding - standaard). Papa en mama waren erg opgelucht en hadden het gevoel eindelijk begrepen te worden.
Aansluitend hadden we ook nog een afspraak bij de kinderarts in het Martiniziekenhuis. Hij vertelde ons dat hij al voldoende wist via de diëtiste en dat ook hij achter de conclusie stond. Wel wilde hij nog even naar jouw longen luisteren, want je piepte erover. Hij vond het wel een beetje zorgelijk. Hij kon ons pufjes gaan voorschrijven tegen de benauwdheid, maar hij vertelde ons dat de benauwdheid ook kon komen door de allergische reactie op de voeding. Hij wilde het daarom even een aantal dagen afwachten. Als de klachten niet minder zouden worden was het noodzakelijk om terug te komen. Ook ben je daar nog even gewogen en je weegt nu 7, 3 kilo.
Opgelucht gingen we naar huis en haalden we onderweg nog snel even de Nutramigen op. Eindelijk erkenning voor alle klachten!
De volgende dag schrok papa best wel even (mama was aan het werk). Nadat jij toch een gebroken nacht had gehad, was jij nog steeds erg benauwd en kreeg je weer overal uitslag. Schrikken dus, iets wat we niet hadden verwacht.
Uiteindelijk had jij 's middags in twee uur tijd drie poepbroeken gecreëerd. De poepbroek liet al twee dagen op zich wachten. Nadat je hiervan verlost was, zagen we de klachten ook langzamerhand verdwijnen. Wel bleef je erg verkouden. De kinderarts had ons al verteld dat het ook de tijd van het jaar kan zijn wat betreft de verkoudheid. Het kan dus geheel losstaan van de allergie. Dus thuis hebben we alle maatregelen getroffen om de verkoudheid te verlichten: stomen, bed schuin gezet, ui naast het bed, neusspray en hoestdrank. Daarnaast had mama een tip gelezen op het internet, namelijk: boter rondom de neus smeren. De volgende dag hadden we het idee dat je het al iets makkelijker kreeg. Maar dat is echt nog afwachten ....
Ondertussen slaap je overdag heerlijk in het babyhuisje buiten. Het is namelijk mooi lenteweer (ca. 14 graden).
Naast alle klachten blijf je een enorm vrolijk mannetje, die iedereen zijn glimlach laat zien
Ook heb jij sinds twee weken jouw handen ontdekt. Vol verbazing kijk jij ernaar. Doordat je nu weet dat deze "dingen" bij jouw lichaam horen, is het voor jou ook makkelijker geworden om naar speelgoed en dergelijke te grijpen en vast te houden.

Reageer  

Reactie van carin. l. op 13 maart 2014
heheh luuk, eidelijk gewoon eten waar je goed op gereageerd zonder die ellendige hormoonzalf voor je prille huidje.
ik voel erg mee met je en met je papa en mama die echt strijdlustig waren om jou maar weer gezond te krijgen.eindelijk ook tijd nu om je de dingen te laten doen zonder alle jeuk en spuitluiers, dusss mooi je handen te bekijken en wat je daarmee toch wel allemaal niet doen kan. knul dikke zoen voor je.

2 maart 2014 - Bioresonantie en doorslapen

Wat zien wij ineens een nog gelukkigere Luuk!
Vanaf de geboorte lijk je al moeite te hebben met de voeding die je telkens krijgt. Dit was te merken aan de klachten als: spugen, verkoudheid en onrust. Vanaf het begin worden deze klachten niet erkend door de huisartsen en/ of de kinderarts. Volgens hen groei je er vanzelf overheen en verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon. Maar twee weken geleden waren papa en mama het zat. Het eczeem, dat voorheen lichtelijk kwam opzetten op jouw hoofd, werd ineens een stuk actiever en jouw hele gezicht werd bont. Je kreeg uiteindelijk hormoonzalf voorgeschreven door de huisarts, maar het werd er echt niet beter op. Ook bij de huisartsenpost werd gezegd dat het vanzelf weer zou overgaan, pffff.
We waren niet blij en jij al helemaal niet. Rollend met jouw hoofd lag je op bed, zo'n jeuk. Je krabde jezelf open van de jeuk. Gelukkig lag er nog een optie open, namelijk de bioresonantie.
Mama had een adresje gekregen van een collega en zo gingen we afgelopen dinsdag op pad richting Valthe, Rob Kemper. Een korte uitleg ....
Wanneer je de oorzaken van ziek zijn wilt aanpakken i.p.v. de symptomen bestrijden, zoals in de reguliere zorg veelal gebeurt, kom je met bioresonantie (bio=leven, resonantie=trilling) een eind in de goede richting. Met behulp van een bioresonantie-apparaat is Rob Kemper in staat magnetische velden te produceren, waarmee je zowel kunt diagnosticeren als behandelen.
Rob kon ons direct vertellen dat je andere voeding nodig had. Jouw lichaam kan de melksuikers niet snel genoeg verteren, waardoor jij dus de klachten krijgt die hierboven staan beschreven. Daarnaast blijkt jouw lichaam teveel kalk op te slaan. Tegen zowel de melksuiker als de kalk hebben we middeltjes meegekregen die we door de flesvoeding mengen en daarnaast dus het advies over te stappen op andere voeding. Deze voeding is verkrijgbaar bij de apotheek en peperduur (voor ca. 6 dagen 42, -). Maar het was zeker het proberen waard vonden wij. En het resultaat mocht er zijn. Na 5 flessen zagen we al een enorm verschil en binnen een week was jouw eczeem verdwenen. Daardoor kon je ook weer wat lekkerder doorslapen (gemiddeld 8 uur per nacht).
Naast de peperdure Nutramigen is er nog een andere voeding die lactosevrij is (Nutricia Soja) en is de helft goedkoper. Dat gaan we aankomende week nog proberen, in de hoop dat ook die voeding jou goed doet.
Als jij op deze voeding toch gaat reageren middels eczeem, gaan we deze week nog naar de dokter. Afgelopen vrijdag heeft mama de huisarts gebeld om de resultaten met de andere voeding door te geven. Ook de huisarts was toch lichtelijk verbaasd. Zoals ook de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau. Met haar had mama al contact een dag na het geven van de Nutramigen. Dat geeft al wel aan hoe snel we resultaat zagen. Volgens de wijkverpleegkundige en de huisarts komt een lactose-intolerantie namelijk maar heel weinig voor. Daar zijn de meningen naar mijn idee toch behoorlijk over verdeeld, maar dat terzijde. Indien jij toch weer gaat reageren op de voeding "met" lactose, dan worden we wederom verwacht op het spreekuur van de huisarts en krijgen we een verwijzing naar de kinderarts voor een dubbelblindtest, zoals ze dat noemen. De duurdere voeding Nutramigen kan namelijk vergoed worden door de zorgverzekering, mits de kinderarts hiervoor een recept uitschrijft. Maar het recept wordt pas uitgeschreven als daadwerkelijk en duidelijk aangetoond kan worden dat het gaat om een lactose-intolerantie. Dus een test met voeding en de reactie daarop is onontkoombaar willen we de voeding vergoed krijgen.
Wij zijn al lang blij dat we van alle ellende af zijn en laten het voor nu eerst even rusten, dus jij krijgt voorlopig nog geen voeding met lactose! Rob Kemper heeft ons namelijk ook al gewaarschuwd, want waarschijnlijk laat jij niet direct een reactie zien tijdens deze test, omdat jij niet super-allergisch bent voor de melksuiker (maar waarschijnlijk pas op latere termijn een reactie laat zien) en daarnaast wordt er tijdens die test niet gekeken naar de hoeveelheid kalk in jouw lichaam, waar jij ook wel degelijk last van hebt. Daarnaast is de test ook meer gericht op de koemelkallergie, dan ben je allergisch voor de eiwitten in de koemelk. Dat is dus niet hetgeen waar jij last van hebt.
Dus voor nu ... we proberen de goedkopere lactose-vrije voeding en als jij daar goed op reageert is iedereen gelukkig .... geen geklier meer aan dat kleine lijfje van jou!! Binnenkort alleen nog voor controle naar Rob Kemper

Reageer  

Reactie van carin loer op 3 maart 2014
jippiee luuk, wat een openbaring voor jouw kleine lijfje, en wat een verwondering door zowel huisarts als buro. maar het gaat erom dat jij je goed voelt, en gelukkig, dit maakt jou weer een blije baby. hopelijk nemen papa en mama een paar foto's mee naar de kinderarts van voor de nieuwe voeding , en van na de nieuwe voeding. knul..wens je een exeem vrije toekomst toe. dikke knuffel van je oudtante.

20 februari 2014 - Doorslapen en eczeem

Sinds maandag is mama weer aan het werk en is haar zwangerschapsverlof dus voorbij. Sindsdien slaap jij heerlijk door tot een uur of half 8. Toppertje!
Het is extra knap, omdat jij zo nu en dan best benauwd bent van de verkoudheid en daarnaast heb jij behoorlijk eczeem. Hiervoor ben je afgelopen woensdag nog naar de huisarts geweest. Volgens de huisarts was het alleen maar lastig en groei je er vanzelf overheen. Maar je hebt zo'n enorme jeuk. Soms schuur jij je hoofd zelfs langs een trui of iets dergelijks om de strijd aan te gaan tegen de jeuk. Oma en papa waren met jou mee naar de huisarts en lieten het er niet bij zitten. Uiteindelijk kreeg je een zalf mee tegen de eczeem en de jeuk. We moeten hiermee wel voorzichtig zijn, aangezien in deze zalf hormonen zitten en dat is niet heel goed voor de huid. Zodra het eczeem minder wordt mogen we het aantal keer smeren ook direct afbouwen. Hopelijk ben je er snel van af. Eczeem komt ook veel voor in de familie van mama haar kant en het kan dan ook zeker erfelijk zijn.
Toch gaan we aanstaande dinsdag ook nog naar Rob Kempe, bio resonantie. Hij schijnt jouw lichaam te kunnen doormeten om er zo achter te komen of je ergens allergisch voor bent. We wachten af en zijn erg benieuwd. Want jeuk is verschrikkelijk en de klachten zijn er al vanaf jouw geboorte. We vinden het nu dus wel welletjes ...
Ondertussen ben jij in volle ontwikkeling. Liggen vind je maar niks. Jij wilt graag alles overzien en hebt dus ook de meeste pret zodra jij mag en kan zitten. Zelf probeer jij je ook tot zitten te brengen wanneer je half liggend bij iemand op schoot zit. Vervolgens gaat jouw hoofd wild alle kanten op zodat je maar niets mist.
Als er tegen je gekletst wordt laat je een brede lach zien en produceer je er zelfs geluid bij.
Je vindt het heerlijk om te friemelen aan stofjes en deze in jouw mond te stoppen. Is er geen doek in de buurt, dan ben je ook zeer tevreden met jouw eigen t-shirt die je dan flink omhoog trekt, zodat deze in jouw mond gestoken kan worden.
Een speen vind je maar niets, maar sabbelt flink op jouw eigen vingers. Daarbij maak je heerlijke smakgeluiden en kun je zelfs gefrustreerd raken wanneer het allemaal maar niet lukt. Je hebt namelijk nog niet de volledige controle over jouw eigen lichaam.
Je bent een heel tevreden, makkelijk en vrolijk mannetje. Helaas ben je nog wat onrustig door het eczeem, maar we hopen dat dat snel verleden tijd is!

Reageer  

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende