Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

21 juni 2014 - De eerste twee tanden

Lieve, vrolijke Luuk ....
Je bent nu 7 maanden jong en de eerste twee tanden zijn er nu door. Je hebt er best even last van gehad, maar je laat ze nu vol trots zien
Je favoriete bezigheden zijn nog steeds: staan, eten en lachen! Elke dag genieten ...
Je communiceert steeds meer met jouw omgeving en rolt soms de hele kamer door.
Over twee weken heeft iedereen vakantie en we hebben besloten om er dan nog even tussenuit te gaan met ons gezinnetje, samen met Maaike en Jolien. We gaan dan slapen in een tent op een camping in de buurt.

Reageer  

Reactie van carin loer op 9 juli 2014
hey die grote kruimel van me. als ik je zie begin ik te lachen, om je met je heerlijke ronde toet en je vrolijke snoet. en al 2 tanden, die eindelijk door zijn. laat nu de rest ook maar gauw komen.wat voor je broer pas begint na zijn 3de jaar, [kamperen in een tent], dat ga jij al doen met je 7 hele maanden!! hoop voor je, dat er veel foto's gemaakt worden van je , zodat jij later als je groot bent, er nog effies lekker van mag genieten, hoe leuk dit was in juli 2014. dikke knuffel van mij.

31 mei 2014 - 28 weken en snelle ontwikkeling

Lieve Luuk, wat ga je ineens snel en wat ben je al een dappere jongen.
Sinds deze week rol je van zowel je buik naar je rug als van je rug naar jou buik. Zo is er nog meer speelgoed om je heen te zien en te grijpen. Staan doe je al langere tijd bij mensen op schoot. Tegenwoordig begin je er zelfs bij te dansen. Je schudt dan met jou kont van voor naar achteren, een heel komisch gezicht.
Zoals we al eerder schreven heb je het liggen ook wel gezien en is zitten en staan favoriet. Laatst zette oma jou voor de grap bij de salontafel en wat was je trots ... al steunend op de tafel kon je zelf staan! Een happy Luuk dus
Naast het rollen en het staan ervaar je op het moment ook iets minder prettigs, namelijk het doorkomen van een eerste tandje. Je bent er wat onrustig door en slaapt daarom weinig. Ook 's nachts wil jij je nu wel eens melden. Logisch natuurlijk. Het valt ook niet mee om groot te worden Maar ondanks dat blijf je vrolijk en gun jij nog steeds iedereen jouw mooiste lach.
En tel maar eens op: rollen, staan en het krijgen van een tandje ... Dat is toch een enorme ontwikkeling in één keer. Kanjer! We beseffen het ons elke dag. Ons gezinnetje is compleet en wat zijn we trots op onze twee kanjers! Love you

Reageer  

Reactie van carin loer op 6 juni 2014
nou ja luuk, jij gaat echt als een speer. ik zie regelmatig de mooiste foto's van je voorbij komen, en altijd een stralende lach op je toet. ook je broer is stapelgek met zijn broetje. groei jij maar lekker door knul, en laat over een tijdje een stralende lach zien met een mond vol tanden en kiezen, maar eerst nog effies door die strijd heen van spuitluiers en doorkomende tandjes en kiezen en vergeet niet het belangrijkste op dit moment, het omrollen en staan!! topper van me!! dikke knuffel van je [euh..oud] tante carin!!! ben bere trots op je knul!!

20 mei 2014 - 6 maanden en CB

Vandaag ben je weer naar het consultatiebureau geweest. Eerst werd je even gemeten en gewogen. Je bent nu 68 cm lang en weegt 8, 8 kilo. Een gezonde Hollandse jongen dus.
De arts was erg tevreden. Je liet duidelijk zien dat je een sterke jongen bent. Je draait keurig van buik naar rug en bijna van rug naar buik. Terwijl de arts jou wilde laten zitten vanuit de lig-positie, spande jij al jouw spieren aan en liet jezelf optillen als een plankje, met als doel ... staan! Uiteindelijk liet je haar ook nog even zien dat je toch kunt zitten.
De arts kon mama ook al vertellen dat je later een brede jongen wordt, dus de sportschool is voor later bijzaak Of er moet al een beginnend buikje komen opzetten hihi.
Je maakte mooi contact en pakte keurig de spullen aan die de arts jou aanreikte, daarnaast pakte je het voorwerp ook al keurig over van de ene hand naar de andere.
Vandaag heb je verder heerlijk genoten van het mooie weer, dus je lag de hele dag buiten. Aan het einde van de middag zijn we naar opa en oma gelopen om daar te gaan eten. Sinds vandaag is opa weer thuis na een operatie (3 bypasses) en dat moest natuurlijk even gevierd worden.

Reageer  

Reactie van carin loer op 29 mei 2014
en vandaag 29 mei zie ik warempel een foto van jou voorbij lopen waarop jij STAAT bij de salontafel van oma en opa loer!!! jij kan snel...jij komt er wel. ga lekker zo door knul.

15 mei 2014 - Zitten en staan

Liggen is niet langer voor jou weggelegd. Je vindt het maar saai! Het liefst zit of sta je de hele dag, maar dat lukt tot nu toe alleen nog maar met hulp.
Het omrollen van rug naar buik lukt jou bijna, erg frustrerend dat het nog niet lukt. Maar wie niet sterk is, moet slim zijn.... Als je een speeltje ziet liggen, waarmee je wilt spelen, dan draai je in alle bochten, zodat je er wel bij kunt. Zo maak je soms complete rondjes door de box
Ondertussen eet je al complete maaltijden en vind je een broodje wel erg lekker. Heerlijke smakgeluiden komen er dan bij te pas. De diëtiste, die gisteren belde voor controle, was dan ook zeer tevreden. Daarnaast mogen we jou nu ook een stukje vlees geven en een soja-toetje. Ook dat zal wel met smaak gegeten worden.
Het meest geniet jij van jouw grote broer. Hij doet jou echt schaterlachen. Fantastisch!
Je bent echt een heel makkelijk en vooral vrolijk jongetje. Alleen maar genieten dus ....

Reageer  

29 april 2014 - Lekkere eter

Nog geen half jaar en je eet nu al heerlijk met ons mee. Zo laat je het fruithapje en het groentehapje jou heerlijk smaken. Vandaag gaan we ook een broodje proberen. Hiervoor heeft papa speciaal brood voor jou gehaald van de bakker. Het moet namelijk brood zijn zonder melk. Zo kun je al fijn met ons gezinnetje mee-eten, gezellig!
Op het moment ben je niet helemaal fit. 's Morgens zitten jouw ogen dichtgeplakt van de pus. Mama maakt dit dan schoon met gekookt water. Gisteren hebben we van de badkamer een stoomcabine gemaakt, zodat jij even lekker kon stomen. Dit leek jou ook echt even goed te doen. Daarna ben je voor het eerst onder de douche geweest in plaats van in bad, samen met papa. Dit was wel erg wennen en echt leuk vond je het ook niet. Hopelijk knap je snel weer op flinke vent!

Reageer  

24 april 2014 - De wereld ontdekken

Zo pas je nog als een heel klein propje precies in onze schoot en zo probeer je al zelf te gaan zitten en vind je op de benen staan ook fantastisch. Gelukkig heb je daarbij nog de steun van papa of mama, want alleen lukt dat natuurlijk nog niet. Je probeert steeds meer op jouw zij te gaan liggen. Je hebt ontdekt dat je de dingen dan van een andere kant kunt bekijken en dat je dan makkelijker naar dingen om je heen kunt grijpen.
Terwijl je alles aandachtig bestudeert heb je vaak twee of drie vingers in de mond waarop je flink zit te sabbelen. Dat sabbelen gaat bijna de hele dag door.
Ondertussen heb je ook ontdekt dat je meer kan met jouw stem en soms is gillen dan ook erg leuk, vind jij dan.
Het liefst lig je bij de mensen in de buurt en moet je ze ook kunnen zien. Als we jou ergens alleen neerleggen verveel jij je al snel. Gelukkig is er daar jouw broer die jou kostelijk vermaakt. Je kijkt hem aan alsof je enorme bewondering voor hem hebt. Bas is enorm interessant.
Je vindt het heerlijk om buiten te zijn. Als het mooi weer is lig je overdag ook in het babyhuisje te slapen en daar slaap je dan ook top. Lekker gezond, de frisse buitenlucht ...
In de box heb je het niet zo naar je zin. Het liefst lig je op een kleed in de grote ruimte.
Geen probleem hoor lieverd, geef maar aan wat je zelf prettig vindt!

Reageer  

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende