Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

18 september 2014 - Onrustig

Sinds de dag van de provocatietest ben je erg onrustig en ontevreden. Op schoot zitten wil je niet, liggen is ook niet fijn, het enige wat jij wilt is ... STAAN! Heel vermoeiend voor papa en mama, want alleen lopen lukt nog niet, dus moeten wij jou continu begeleiden naar de plek van bestemming. We zijn niet zo gek dat we dat de hele dag doen, dus ben je vaak even uit jouw hum.
Ook het eczeem is terug en we hebben zelfs weer berg op jouw hoofd gespot. Dat is natuurlijk naar en dat jeukt. Bah, niet leuk!
Papa en mama hebben daarom besloten om jou weer een paar drupjes disolact in jouw flessen te doen. Dit zorgt ervoor dat alle lactose in jouw lichaam wordt afgebroken. We hopen dan ook dat de klachten komen door een teveel aan lactose en dat we het op deze manier snel kunnen oplossen.
Gelukkig laat je ook nog zeer regelmatig een brede lach zien en heb je de grootste lol in de loopstoel. Hierin kun jij trouwens letterlijk door de kamer scheuren. Niet normaal hoe hard dat gaat. En iedereen om jou heen moet dan flink oppassen, want je ramt letterlijk overal overheen. Sterke topper!
Hopelijk zit je snel weer lekker in je vel. Xxx

Reageer  

13 september 2014 - provocatietest

Vandaag ben je precies 10 maanden oud en de hele ochtend ben je te vinden in het ziekenhuis te Groningen. Vandaag is de eerste dag van de provocatietest. Middels deze test wordter gekeken of je echt allergisch bent voor de lactose in melk. De test vindt plaats op twee ochtenden. De ene keer krijg je dan gewoon de Nutramigen (zoals je gewend bent) en de andere dag gewone melk. En dan is het afwachten hoe en of je reageert. Nu ik dit schrijf lig je nog ff lekker te slapen.

Reageer  

16 augustus 2014 - De eerste woordjes

Je bent nu 9 maanden en maakt een enorme ontwikkeling door. Zoals mama al eerder schreef tijger je nu enthousiast door de ruimte. Dit krijg je steeds beter onder de knie en dat gaat dus lekker snel. Ook heb je de laatjes en deurtjes ontdekt en nog leuker, de inhoud daarvan. Opletten geblazen dus voor papa en mama.
Ook heb je de eerste woordjes laten horen. Tijdens het verschonen zeg je steeds: "Bah". Als je de fles ziet zeg je: "Hebben" en als de fles leeg is zeg je: "Op". Ook papa en mama zeg je inmiddels en het klinkt alsof je ook al opa en oma zegt. Gezellig hoor, kletskont!

Reageer  

Reactie van carin loer op 17 augustus 2014
zo grote kletsmajoor...jij gaat snel nu met je ontwikkeling?. heb je lang niet gezien, dus zal wel voor verassingen komen te staan wanneer ik je weer vast mag houden . geeft niks knul... groei jij maar lekker door. prachtig weer je ontwikkeling te volgen via jouw dagboek die mama zo mooi bij houd dikke zoen van je [oud] tantie.

10 augustus 2014 - Kamperen doet wonderen

Lieve schat, wat heb jij je ogen uitgekeken op de camping te Wedde. Afgelopen week hebben we daar een weekje gestaan, samen met tante Jolien en tante Maaike.
Terwijl je onder de luifel zat, kon je het veldje goed overzien en zag je veel gebeuren (met name spelende kinderen). Met jouw kraaloogjes trok je al snel de aandacht en werd je goed verzorgd.
Deze week maakte je ook ineens een enorme ontwikkeling door en waarschijnlijk werd je daar ook een beetje jengelig van. Geen probleem, want knuffelen doen we graag
Vanaf nu lig jij niet meer stil op één plek, maar tijger jij naar je doel. Daarnaast heb je het stevig zelfstandig zitten ook goed onder de knie, heb je de eerste stapjes gezet en ... het eerste woordje is een feit: mama!
Doe verder nog maar lekker rustig aan lieverd, groot worden gaat al snel genoeg.
Dikke kus van papa en mama.

Reageer  

15 juli 2014 - 8 maanden en CB

Vandaag ben je, onder begeleiding van jouw grote broer Bas, naar het CB geweest. Allereerst werd je gemeten (70 cm) en daarna gewogen (9595 gram). Vervolgens mochten we doorlopen naar de wijkverpleegkundige. Ze heeft tijdens dit bezoek gekeken naar jouw grijpen en pakken. Je liet keurig zien dat je een blokje al netjes kan overpakken en stopte het blokje vervolgens lekker in jouw mond. Ook wilde ze even kijken naar jouw zithouding en ook dit was prima. Mama's vraag was of jij al in een kinderstoel mag zitten, aangezien jij het liggen wel zat bent. Dit is gelukkig geen probleem en zo kun je gezellig met ons aan tafel zitten tijdens het eten (wat we eigenlijk al gewoon doen). Een loopstoel heeft niet haar voorkeur, maar dat is bij ons bekend. Ze begreep wel dat we jou er af en toe kort in zetten, zodat jij toch even kan staan en bewegen om zo jouw energie kwijt te kunnen.
Verder was ze zeer tevreden en had mama verder geen vragen voor de verpleegkundige! Dat was dus een kort bezoekje. De volgende keer krijg jij voor de 4e keer vaccinaties, geen pretje, maar het zal even moeten.

Reageer  

Reactie van carin loer op 7 augustus 2014
hey grote kerel...man man ..wat groei jij toch ook hard. helemaal , als ik jou niet elke dag zie!! vind ik erg jammer, want ik vind je een heerlijke baby, die richting een olijke peuter groeit. maar met een grote broer , papa en mama in jouw buurt komt dit wel in orde. en helemaal, gezellig zitten a.d tafel, zodat ze jou, maar ook jij je ouders en grote broer goed bekijken en copieren kan. luuk, geniet , groei en bloei. dikke knuf.

14 juli 2014 - Snel

Morgen gaat mama weer met jou naar het cb. We zijn benieuwd hoe zwaar en hoe lang je nu bent. Inmiddels eet je al flink met de pot mee en geniet je van het vele lekkers dat je toegestoken krijgt. Een heerlijke eter dus.
Ondertussen vind je het liggen nog steeds geen pretje en zit je te wurgen op schoot. Je wilt minstens zitten en het liefst staan. Als je dan eenmaal staat, sta je met een big smile te dansen (lees: te stuiteren op jouw benen). Dit is voor degene die jou op schoot heeft erg vermoeiend. Gelukkig hebben we de oplossing gevonden ... De loopstoel. We zijn er geen voorstander van, maar op deze manier kan jij je energie kwijt en bent dan ook nog eens zeer tevreden. Jouw grote broer helpt jou vervolgens graag vooruit, in hoog tempo.
Doordat je nu alle kanten op kunt rollen, heb je voor jezelf ook de beste positie gevonden om te slapen, op jouw zij. Zo lief ...
Onlangs ben je met oma, Bas en mama een stukje gaan fietsen (al liggend/zittend bij oma in de fietsmand). Uiteindelijk kwamen we terecht bij Botjes zwembaai, een zwemplas bij ons in de buurt. Daar lag je heerlijk in het zand, je vond het erg fijn. Het zand liet je door jouw mollige vingertjes glijden en je keek vol bewondering. Voordat we weer op de fiets stapten heeft oma nog getrakteerd op patat en sinas. Met behulp van een rietje liet jij je de sinas ook smaken.
Lieverd, vol bewondering treedt jij de wereld tegemoet. Hou dat zo, blijf genieten van de kleine dingen om je heen, want daarin zit vaak het meeste geluk!

Reageer  

Reactie van carin loer. op 7 augustus 2014
nou lieve luuk, ik hoef niks meer toe te voegen aan mama's woorden. dikke pakkerd.jij groeit niet alleen van alle lekkere dingen die je krijgt, maar volgens mij het meest van de liefde om je heen die men jou toespeelt.

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende