Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

26 februari 2015 - Ondeugd

Pff, wat een ondernemender dreumes ben jij. Je hebt de benen nog maar net onder de kont en je ontdekt de omgeving met al jouw mogelijkheden. We kijken onze ogen soms uit! Zo sta je bovenaan de trap te dansen op een tree, terwijl je een boek voor jouw ogen houdt of zit je op de leuning van de bank en terwijl je mama aankijkt laat jij je letterlijk opzij glijden en valt met je hoofd op de grond. Resultaat: een bloedlip en een dikke bult op jouw voorhoofd. We kijken er bijna niet meer van op dat je of bovenop tafel staat of op het aanrecht. Je schuift zelfstandig het trappetje of een stoel erheen en weet vervolgens hoe je handelen moet. Doet Bas iets voor, dan doe jij dat feilloos na. Ondernemend zijn is leuk, maar voor papa en mama vermoeiend. En wat we ook voor de trap zetten om jou tegen te houden, je komt er wel overheen of schuift het opzij.
Deze week hebben we samen vakantie en dat is wel even fijn voor papa. Zo kunnen we elkaar een beetje afwisselen om jou in toom te houden. Papa en mama zijn dus nog erg zoekende hoe soms te handelen. Een tik over de vingers doet jou niets, een waarschuwing zie jij als een uitdaging. Ons enige redmiddel is in dat geval de box. Wat een energie!
Uiteraard genieten we ook volop van jou. Zo laat je ons heerlijk lachen met jouw zwoele, uitdagende blikken en zien we jou elke dag dansen op de muziek die jij hoort.
Afgelopen zondag ben je op het feestje van Laura geweest, ons overbuurmeisje. Maar na een uur heeft mama hulptroepen ingezet. Je werd letterlijk overprikkeld van alle aandacht die je daar kreeg en kwam daar dan ook met dikke rode wangen vandaan. Best zielig. Op den duur wist je zelf ook niet meer hoe gek je moest doen: in de keukenkasten kruipen, een stift (zonder dop) in de mond stoppen met als resultaat een groene mond.
Morgen ga je een nachtje bij Coby en Harry slapen. Ook jouw grote broer Bas gaat daar dan een nachtje slapen.
Nou lieve ondeugd .... Jij redt je wel meneertje! We zijn trots op jou, wat een ontwikkeling.

Reageer  

Reactie van carin loer op 13 april 2015
zo mannetje klim en klouter. Luuk , de jonge ondernemer, niet wat bedrijf betreft, maar op ontdekkingstocht door het huis, en de grote weide wereld. jij hoeft niet meer het wiel uit te vinden, jij doet gewoon je grote broer na. zelfs zonder je grote broer, kan jij het allemaal ook wel. ondernemend lees ik, nou , zeer zeker, als ik dat af en toe zie, en hoor. maar net zo'n heerlijke lieve knul als Bas. om op te vreten. je gaat een hopelijk prachtig voorjaar en zomer in, om al je nieuwe vaardigheden uit te proberen, samen met bas in de brandweer toren in jullie speelhuisje in de tuin. go LUUK, OP naar nieuwe ontwikkelingen, en ondeugendheden. dikke zoen van mij , voor jou boef!!

3 februari 2015 - Ziek

Een paar dagen na het bezoek aan het cb werd je flink ziek. En dit heeft tezamen ook wel een week geduurd. Waarschijnlijk had je al wat onder de leden en misschien dat de prikjes nog even een extra zetje hebben gegeven. Papa is zelfs een nacht met jou naar de dokterspost in Groningen gereden. Je had 40 graden koorts en papa vertrouwde dat niet en heeft tegen half twee gebeld. Omdat je nog zo klein en kwetsbaar bent wilden ze je toch graag even zien. Gelukkig zag alles er verder prima uit en was het dus alleen een kwestie van uitzieken. Je was hierdoor erg jengelig en je kon jouw draai niet vinden. De nachten bracht je dan ook door bij papa en mama op het grote bed. In het weekend knapte je weer wat op en hebben we nog een wandeling gemaakt in de frisse buitenlucht. De dagen daarna heb je erg veel geslapen, bijtanken!

Reageer  

Reactie van Tante Janet op 5 februari 2015
Dag lieve Luuk,

Dat is vervelend dat je ziek bent, gelukkig heb jij een lieve papa en mama bij wie je dan zo af en toe lekker in het grote bed mag liggen kleine kindjes zijn wel eens vaker ziek en ook van de prikjes en tandjes.

Wat is het fijn he om zo n grote broer als Bas te hebben, kun je lekker veel van leren en afkijken maar jij kunt ook al goed klimmen en klauteren heb ik op de foto gezien, als je maar uit kijkt dat je niet gaat vallen, wand dan doe jij je misschien wel erg pijn. Tante Janet komt gauw weer kijken hoe het met jou en je grote broer gaat.

Groetjes en dikke knuffel voor jou en Bas en Papa en Mama

20 januari 2015 - CB en jouw verdere ontwikkeling

Lieve Luuk, onze deugniet, wat kunnen we trots op jouw zijn!
Alweer twee maanden geleden dat mama wat in jouw dagboek heeft geschreven, dus mama moest nodig weer achter de tablet kruipen.
Alle feestdagen zijn al voorbij en het normale leventje is weer begonnen. De kerstdagen waren gezellig, samen met familie en tijdens oud & nieuw werd jij keurig om 23.50 uur wakker, zodat ook jij kon meegenieten. Verwend ben je in de maand december zeker. Sinterklaas heeft jou een aantal keer kunnen vinden en je liet het allemaal maar over jou heen komen. Prima vond je het! En zolang Sinterklaas maar op afstand bleef was het nog beter.
Tussen kerst en oud & nieuw ben je samen met Coby, Marije en jouw broer Bas nog naar Ballorig geweest. Daar heb jij je versierkunsten ook even uit de kast getrokken en liet jouw mooiste glimlach aan een meisje zien. Toen je merkte dat dit niet voldoende was, gaf je haar ook nog een kus, maar helaas voor jou mocht dit ook niet baten.
Genieten doe je en ontdekken doe je zeker! Overal op klimmen is fantastisch, maar er weer af is nog een beetje spannend.
Inmiddels zijn er alweer vele tandjes doorgekomen ... Au!
Vandaag ben je met mama naar het consultatiebureau geweest. Je weegt nu bijna 11 kilo (10930 gram) en je bent 78, 5cm lang. Volgens de curvers precies het gemiddelde, keurig dus.
De arts was zeer tevreden over jou. De blokjes werden keurig uit het bakje gepakt en ook weer keurig opgeruimd. Jouw houding en reflexen waren prima. Daarnaast vertelde ze mama dat jij een heerlijk ventje bent. Ze kon zo van jou genieten, omdat je al zo heerlijk aan het spelen bent en tegelijkertijd op een leuke manier contact maakt met jouw speelgoed en jouw omgeving, middels geluiden en oogcontact. Ze vond het leuk te zien dat je bij elke "actie" ook gelijk brabbelde. Volgens haar beweeg je rustig, maar ontdekkend door de ruimte. Ze zei letterlijk: eigenlijk moet je dit een keer filmen/ vastleggen, want wat hij laat zien is een voorbeeld voor andere kinderen van zijn leeftijd. Mama dus apetrots! Je vond het ook prima dat ze even naar jouw hartje ging luisteren. De meeste kinderen laten dit niet toe, zei ze. Daarna moest ze je toch even klieren, want er stonden twee prikken op de planning (BMR). Dat werd dan ook even flink huilen, maar je liet je ook weer makkelijk troosten.
Sinds een dikke week hebben we ook een hond erbij, een Berner Sennen en ze heet Jolly. Jij vond haar meteen geweldig, maar Jolly moest heel erg aan jou wennen. Jolly was nog angstig en jij lekker impulsief, niet de perfecte combi dus. Maar dat gaat helemaal goed komen! Lieverd, je doet het super. We zijn trots op jou. Dikke kus en knuffel

Reageer  

Reactie van carin op 22 januari 2015
Lieve Luuk, net als jouw grote broer , gaa
jij ook als een speer, tjonge jonge, je eerste jaar alweer voor bij, en op naar je tweede jaar. net als jouw papa en mama, zijn ook wij apetrots op jou hoe jij je ontwikkeld.het word vast wederom een mooi jaar, want in dit jaar ga jij je nieuwe kunsten vertonen, oa schilderen, dat heb jij al mooi van je grote broer afgekeken. wel makkelijk, Bas moest het zelf uitvinden, en jij doet hem gewoon na hahaha, maar er zijn nog genoeg dingen die jij zelf gaat uitvinden en ontdekken, daar ben ik niet bang voor. geniet maar lekker knu, de wereld en jouw omgeving is mooi, als we het maar zien willen!!!

25 november 2014 - Jouw verdere ontwikkeling en 1e verjaardag

Als je het hebt over een ontwikkelingsspurt, dan mag je daar nu van spreken. Het werd dan ook weer nodig tijd dat mama weer wat op papier ging zetten.
Eind oktober zette jij je eerste losse stapjes. Iedereen apetrots
Laatst nam Bas een speelgoed-saxofoon mee naar huis. Deze had hij gewonnen op de kermis waar hij met nicht Marije was geweest. Jij liet vervolgens jouw muzikale kunsten even vertonen en toeterde er op los. Daarnaast heb je ons laten zien dat je al precies weet hoe je moet bellen. Ergens in de buurt van jouw oor (kan ook achter op het hoofd) leg jij de telefoon neer en begint fanatiek te brabbelen. Een heel schattig gezicht.
Op 11 november, vlak voor jouw verjaardag, ben je voor het eerst naar de kapper geweest. We willen het graag wat langer laten groeien, maar de puntjes moesten er nu wel even af. Je zat vrij relaxed in de kappersstoel, maar zorgde er wel voor dat je alles in de gaten hield.
13 november was het dan zo ver, jouw eerste verjaardag. De dag waarop je niet alleen jarig was, maar ook de dag waarop je hebt laten zien dat je al behoorlijke stukken los kunt lopen en de dag waarop er direct een stuk of 3 a 4 tanden tegelijk doorkwamen. Fijne planning dus.
Jouw eerste verjaardag was een succes! Aan het einde van de middag kwam de hele familie langs (en de buren niet te vergeten) en samen hebben we genoten van een stamppotbuffet. Deze was verzorgd door papa en Harry. Iedereen liet het zich heerlijk smaken. Daarnaast ben je enorm verwend.
De zondag daarna kwamen vrienden van papa en mama met hun kinderen en was er dus een soort van kinderfeestje. Je was zo druk aan het spelen dat we je bijna vergaten.
Lieverd, wat word je snel groot en wat gaat jouw ontwikkeling snel. Je geniet van alles om je heen en bent daarnaast een enorme boef. Het liefst klim en klauter je overal op en overheen. De ondeugd straalt soms van jouw gezicht. En als we duidelijk zeggen "NEE LUUK", lach je wat en ga je fanatiek door met waar je mee bezig was.
Het eerste jaar is omgevlogen en we kijken terug op een prachtig jaar!

Reageer  

Reactie van carin loer. op 10 december 2014
hey die lieve luuk. een waar woord wat je mama neerschrijft. ik zie jou niet elke dag, dus voor mij lijkt het nog sneller te gaan, dan voor je papa mama en broer. ik heb mogen zien, hoe jij voorzichtig je eerste stapjes zette, met de armen krom, ellebogen naar de buitenkant, en lopen maar. een lach van oor tot oor, als het je gelukt was.
hoor van je oma, dat ze je niet alleen kan laten, want je klimt overal, echt, overal, bovenop. met sinterklaasavond, kijk je de mensen eerst bedachtzaam in hun gezicht aan, zoelt eerst oogcontact, totdat je een blik van herkenning krijgt, en dan beloon je die persoon met een lach van oor tot oor.prachtig om te zoen, nieuwsgierig als ik ben, me afvragend wat er in jouw koppie omgaat op dat moment.vandaag zijn we alweer bijna halverge december, het jaar is haast voorbij. jij hebt al je babytijd, afgesloten, en je bent nu op weg, om een hele ondeugende PEUTER te worden, voor als je het al niet was.ontdek alles luuk, en onthoud het goede.dikke zoen, en wie weet, tot in 2015 weer, na het lezen van een stukje van jouw blog, geschreven door mama. dikke zoen, voor een ondeugend jongetje.

21 oktober 2014 - CB en traplopen

Vanmorgen heb je het consultatiebureau weer bezocht. Motorisch ben je een snelle jongen, maar dat werd gisteren ook wel weer duidelijk. Papa kon jou van halverwege de trap plukken en dat traplopen gaat jou heel makkelijk af!
Je bent wel ruig wat betreft de motoriek. Je houdt niet zo van dat kleine gefrutsel, maar je pakt het grof aan.
Je bent nu 75 cm lang en weegt 10, 3 kilogram. Volgens de normen loop je netjes mee met het gemiddelde.
Tegenwoordig maak je gezellig contact met jouw omgeving en steek je trots jouw handje omhoog. Vervolgens zwaai je dan met jouw vingers of jouw arm gaat ongecontroleerd heen en weer.
Met oma speelde je gisteren (al staand achter een stoel) het kiekeboe-spelletje. Zodra oma haar hoofd om de bocht deed en "Kiekeboe" riep, deed je snel jouw hoofd de andere kant op en liep bij haar vandaan. Dat was dolle pret!
Knuffels geven doe je nog steeds met al jouw kracht, alsof je iemand wil verpletteren haha. Daarnaast vind jij het ook leuk om een reactie uit te lokken middels knijpen of bijten. Als papa of mama jou dan even streng toespreekt, vind je dat geweldig. Onze aanpak maakt nog totaal geen indruk op jou. En als we jou gewaarschuwd hebben of even weggezet hebben, dan kom je er vrolijk weer aan om ons uit te dagen. Je knijpt of bijt dan nog niet, maar daagt ons dan echt uit door "te-doen-alsof", afsluitend met een brede glimlach.
Slapen doe je het liefst samen met papa op het grote bed. Ook 's nachts wil je nog wel graag even tussen ons in liggen. Gelukkig slaap je meestal lekker op jouw eigen bedje, gemiddeld 11 uurtjes.
Je weet trouwens jouw mannetje wel te staan. We zitten nu in een fase dat Bas graag dingen bouwt en jij graag dingen sloopt, een leuke combi dus. Voor Bas is dat soms erg frustrerend en hij geeft jou dan vaak een speeltje waar jij dan mee mag spelen. Maar de uitdaging ligt voor jou toch meer in het slopen van Bas zijn bouwwerken. Laatst pakte Bas jouw speeltje af, maar jij blijft dan net zo lang over hem heen wurgen, totdat jij jouw speeltje terug hebt. Boef!
Inmiddels is zitten taboe lijkt het wel. De hele dag loop jij: om de tafel, achter de loopkar, aan de benen van een ander, langs de muren, op de trap ... Nog even en dan weet je hoe je het helemaal alleen kan!
Vanmiddag ga je met papa en mama weer naar het Martiniziekenhuis, naar de kinderarts en de diëtiste. De testen die je onlangs hebt gehad in het ziekenhuis worden vandaag met ons geëvalueerd. Een tijdje geleden hebben we daarvan de uitslag gekregen en het blijkt dat je nog steeds allergisch bent voor de lactose in melk. Dus de melk moeten we nog steeds elimineren.

Reageer  

Reactie van carin loer op 23 november 2014
hey heerlijke knul van me. jonge jonge Luuk, jij racet hier echt met een bloedvaart op je eerste jaar af.terwijl ik dit neertik , hebben we inmiddels hebben we jouw eerste verjaardag al groots gevierd met de hele familie loer, wat trouwens beregezellig was.ik hoop van ganser harte, dat jij tzt over de lactose intolerantie heen groeit, en je dan gewoon alles eten kan, waar je trek in hebt, zonder, rekening te moeten houden, of er koemelk in huist.
op naar pakjesavond en de kerstdagen, met al die lichtjes in de bomen, en snel naar oud en nieuw, naar een nieuw 2015.
dikke zoen van mij Luuk, Carin.

4 oktober 2014 - En maar lopen....

De tweede provocatietest is ook achter de rug. Deze dag kreeg je wel rode vlekken op jouw wangen, maar daarna hebben we weinig klachten gezien. Binnenkort krijgen papa en mama te horen of je nog allergisch bent voor lactose.
Ondertussen ben je weer wat rustiger gelukkig. Als jij maar kunt lopen, dan ben jij tevreden. Je hebt nog wel de steun van de tafel nodig, maar je redt je prima. Je staat soms te dansen van geluk, omdat je op jouw eigen benen kunt staan. Het liefst klim je ook nog overal op, maar dat lukt nog niet. Naast lopen word je ook blij van eten hihi.
Afgelopen nacht heb je, samen met jouw grote broer, een nachtje bij Coby en Harry geslapen. Bij papa en mama thuis ben je altijd stipt om 7 uur wakker en heb je meestal 11 uurtjes geslapen, maar dit keer heb je klokje rond geslapen tot half 9.
Je bent meestal een serieus mannetje die weet wat hij wil. Als je een doel voor ogen hebt, ga je ervoor. Je laat je niet voor de gek houden en lachen op commando doe je ook niet aan. Soms straalt zelfs de ernst van jouw gezicht
Lieve Luuk, niet te snel groot worden hoor ... Xxx

Reageer  

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende