Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Luuk

dagboek

14 november 2015 - De peutertijd in aantocht

We hebben al een echte peuter in huis. Een peuter die houdt van ontdekken en grenzen opzoeken. Een peuter die graag zijn broer kliert Hihi. Maar ook een peuter die geniet van uren rustig in een hoekje spelen. En wordt het te druk en weet je niet meer waar je het zoeken moet, dan springen we in de auto en genieten we samen van een middagje klimmen en klauteren bij Ballorig.
Tijdens de Halloween-disco, waarvoor jouw broer was uitgenodigd, stond jij de laatste 10 minuten te hossen. Jij bent ook zo dol op muziek, dansen en zingen.
22 oktober zijn we, samen met Coby, naar de kinderboerderij in Hoogezand gereden. Daar heb je de kippen ontdekt. Met een olijk hoofd liep je daar rond met een kip in de handen. Wat hebben we gelachen. Onze dierenvriend en totaal niet bang. Dat was ook te zien tijdens een dagje Slagharen in de herfstvakantie. Jij stapt overal in en durft het te ervaren. Geweldig om te zien, je vertrekt geen spier. Behalve wanneer er enge geluiden bij te pas komen en het te donker wordt.
Het maakt niet uit waar we jou mee heen nemen, als jij ook maar kunt klimmen en klauteren.
28 oktober vond jij het tijd worden dat jouw loopfiets een flinke schoonmaakbeurt kreeg en heb je de fiets maar eens in de douchecabine gestald.
Inmiddels zijn de drukke maanden aangebroken, maar het meeste laat jij nog aan je voorbij gaan. Als Bas een Sinterklaaslied zingt, zing jij gewoon vrolijk mee. En ook Sinterklaas en zijn Pieten herken je wel, maar vindt het tot nu toe wel best.
Sint Maarten vond je geweldig. Met jouw lampionstok rechtop waggelde jij achter je broer en zijn vriendjes aan, zong op jouw manier je eigen lied en nam gretig het snoepgoed in ontvangst. Wat een lol. Je was niet te stoppen ... Jouw eerste echte Sint Maarten, geslaagd dus!
En dan jouw verjaardag. Al die mensen, al die cadeaus. Je wist niet wat jou overkwam. Je liet het maar gebeuren en speelde vervolgens vrolijk met de kinderen die aanwezig waren of speelde met het nieuwe speelgoed. Wat een dag! En wat ben je verwend. Schandalig ....

Reageer  

Reactie van carin loer op 27 november 2015
nou luuk, hebben het hier gemerkt, dat jij een echte ONDEUGENDE peuter bent. de neef van mama, vierde zijn verjaardag , in zijn ouderlijk huis, en mama , papa en jij kwamen langs in Sappemeer.
Je broer vraag netjes, of jullie een mandarijn mochten.
Bas kon mooi zelf het schilletje van de mandarijn afhalen, omdat ze mooi los in hun schol zaten.
Een klein kwartiertje later, komt Bas er op een drafje aan, zegt snel, Luuk geeft de mandarijntjes lucht, en verdwijnt weer naar de keuken, waar STEPHAN [neef van mama] zijn oude speelgoed , had klaargezet voor jullie , om te spelen.
ik had er verder geen aandacht aan besteed, ware het niet, dat ik jou even later overliep, terwijl jij vrolijk je vinger in een mandarijn had gedrukt, en bezig was , deze te vermorzelen , op jouw manier.
Je hoofd, liep een beetje rood aan.
je schrok van mijn vraag, WAT DOE JIJ DAAR? je keek verschrikt, begon te grijnzen, keek, zo van , mijn naam is haas, legde de mandarijn terug op mijn verzoek, en verborg je naast de koelkast.
Onze hond laika, die gek is op mandarijnen, drukt zich tegen je aan , terqijl jij in de hoek staat, en geen kant op kan en je zegt, hij drukt mij!!
zeer verontwaardigd, toen ik vertelde , dat jij naar mandarijn rooK, EN laika daar zo gek op was, en jij zo lekker naar Mandarijn rook, wijs jij naar jezelf, schud met je hoofd van nee , en maakt mij duidelijk , LUUK, geen madarijn, jij was gewoon Luuk, en Luuk diende niet te worden opgegeten.
ik loop terug naar de woonkamer, keek nog even achterom, en zie dat jij in de keukenstoel, nog 2 manadrijnen had verstopt, die jij ook nog even lucht wilde gaan geven.
Deze twee had ik nog , maar even van de ontluchting gered.
Je laat je ini eder geval niet de kaas van het brood eten.
Geniet van ieder moment.

Dikke zoen ondeugd!!

14 september 2015 - Bijna 2 maanden verder

En daar zit mama weer, achter de tablet om weer een mooi verhaal te schrijven.
29 juli hadden we nog steeds samen vakantie en zijn we een middagje naar Ballorig in Hoogezand geweest. Even lekker klimmen en klauteren, en dat doe jij heel erg graag.
Vanaf 2 augustus slaap jij op een groot bed. Jij had het wel gezien in jouw ledikant en liep 's avonds enthousiast naar de logeerkamer om daar op het grote bed te stappen. Dus dat werd slepen met een ledikant en een bed. Trots liep je naar het "nieuwe" bed op jouw eigen kamer en de eerste nacht ging direct al super.
4 augustus waren opa en oma 37 jaar getrouwd en zijn we met ons allen naar de wok geweest. En jij houdt wel van lekker eten, dus dat werd smullen.
5 augustus zijn we met ons vieren naar Aquazoo in Leeuwarden geweest. Dit was ontzettend leuk. Jij bent gek op dieren en dit was jouw kans. Je hebt daar aapjes en walibi's geaaid, zo lief!
De laatste week van de vakantie had je het rijk alleen als het ging om speelgoed. Bas deed mee aan de kinderspelweek. Dat was stiekem wel een beetje genieten, dus je was dan ook heerlijk aan het spelen in huis.
11 augustus liet je de eerste aanzet tot zindelijkheid zien. Je wilde erg graag plassen op de grote wc. Zo nu en dan zie je het nog steeds wel zitten, maar plassen in de luier vind je ook nog geen probleem.
28 augustus was je heerlijk aan het kleuren met stiften, samen met Bas. Bas maakte mooie poppetjes op papier. Maar jij had geen papier nodig. Tekenen op jouw eigen benen was ook een prima optie
29 augustus zijn we naar de ballonnenfiësta te Meerstad geweest. Een heus spektakel met luchtballonnen. Je keek met open mond toe naar de prachtige ballonnen die daar opstegen. Indrukwekkend dus ...
Zondag 13 september heb je genoten tijdens de familiedag voor Jolan. Jolan is een jongetje met neuroblastoom en het hele dorp is bezig om geld in te zamelen, zodat dit jongetje voor behandeling naar Amerika kan. Zondag 13 september werd het inzamelen voor Jolan symbolisch "afgesloten" met een familiedag. Je kon geen genoeg krijgen van de draaimolen die daar stond. En niet te vergeten ... de muziek. Jij geniet altijd van muziek en begint altijd spontaan te swingen. Lieverd!
Weer genoeg ondernomen dus en ondertussen vliegt de tijd.
Ondertussen ben je ook bij de tandarts geweest. Je hebt een behoorlijke onderbezet en waren bang dat dit jouw taalontwikkeling in de weg stond. De tandarts kan er op het moment nog niets aan doen. Dit kan pas vanaf een jaar of 6. Maar volgens de logopediste bij mama op het werk heb jij een mooie mondsluiting en lijkt de stand van de kaak jou niet in de weg te zitten.
Je bent een heerlijke snoes om te zien, maar jouw blik in de ogen zegt soms al genoeg. Dikke deugniet! Ondernemend, dansend, klimmend en klauterend ga jij momenteel door het leven. Geniet er van lieverd. We houden van je ...

Reageer  

Reactie van carin loer op 13 oktober 2015
hey dikke laiverd.

De ondeugd en ondernemer in huize de Vries. jij onderneemt veel, kan je heerlijk alleen vermaken lees ik in je uppie. Voordeel is wel voor jou, je hebt een groot voorbeeld boven jou, je grote broer Bas, maar soms als Bas naar school is, ga jij het zelf uitvinden, maar daar heb jij geen moeite mee. zag onlangs een filmpje voorbij komen, waarop je tante Coby jou in slaap wilde zingen, en jij al heel mooi aangaf, dat jij echt niet van plan was om effies te gaan slapen, met andere woorden, Coby, sluit maar mooi effies zelf je oogjes wahaha. jij laat mij dingen zien , als ik je weer es na een tijdje zie, waar ik verbaasd over ben, dat jij alweer kan, jouw ontwikkeling gaat als een trein, maar ondertussen geniet jij met volle teugen daarvan, want elke nieuwe ontwikkeling, en weer een nieuwe volgende uitdaging voor jou. en je papa en mama , geven je daarvoor alle ruimte. Lieve Luuk, blijf genieten, ga elke nieuwe uitdaging vol moed en energie aan, en ik blijf je volgen, dankzij mama haar mooie prachtige verhalen over jou.Ik hou van je , ben ape trots op je, en blijf vooral genieten. Carin.

26 juli 2015 - Samen vakantie

Mama moet toch vaker schrijven, want wat beleef jij veel in een korte tijd.
Inmiddels heb je nu ongeveer 6 weken de buisjes in jouw oren en het lijkt jou te helpen. De woordenschat komt iets op gang en je begint dus steeds meer woorden na te zeggen. Voor jou een hele opluchting, want het wordt nu een stuk makkelijker om iets duidelijk te maken. Fijn hoor ....
Oma heeft voor jou een politiepak gemaakt. Ideaal, want deze is gemaakt van een overall waarmee je dus lekker buiten kunt spelen.
Bas liep in juni de avond-4-daagse en jij mocht de laatste avond, de intocht, ook mee. Jullie waren verkleed als brandweerman en politieman. Coby en mama waren ook verkleed als agenten. En wat niet kon ontbreken was Jupiter, jullie brandweerauto. Een hele horde kinderen dromde om jullie heen om de wagen te bekijken en zo ook volwassenen. Hij is dan ook echt heel gaaf, inclusief zwaailamp en geluid.
Begin juli begon de zomervakantie voor Bas en voor mama. Zes weken vakantie met ons vieren, heerlijk. Direct de eerste avond waren we te vinden bij Botjes Zwembaai, verkoeling zoeken. Water vind jij in eerste instantie niet zo fijn, maar als we jou even jouw gang laten gaan en jij rustig mag wennen, dan zit jij ook lekker te spetteren in het water. Ook tante Janet was deze avond mee. Af en toe is ze een weekend bij ons, omdat ze aan het revalideren is in Haren in verband met haar COPD en dus in de buurt is.
Het tweede weekend in de vakantie heb je, samen met Bas, een nachtje bij opa en oma geslapen. Je hebt daar heerlijk geslapen en ook oma gebruikt hierbij de nieuwe methode die we thuis toepassen. Op het moment wil jij je niet makkelijk overgeven aan de slaap en blijft daardoor uren rondlopen, terwijl het voor jouzelf eigenlijk niet meer leuk is. Je viel normaal gesproken vaak bij papa op schoot in slaap binnen 10 minuten, maar nu stuiterde je vrolijk twee uur door en dat kan natuurlijk niet. Mama had een tip op het internet gelezen en we besloten dit toe te passen. Heel simpel: in je eigen bedje leggen, een hand op jouw hoofd en een hand op jouw buik en wachten tot je in slaap valt. En hoe wonderbaarlijk, het werkte perfect! Direct sloot jij jouw ogen en viel in slaap. Heerlijk! Dit werkte dus ook prima bij opa en oma en zelfs het weekend daarop bij Coby en Harry waar je twee nachtjes hebt gelogeerd. Daarna hield je het voor gezien en was je het er thuis niet meer mee eens. Toch zetten papa en mama even door en slaap je alsnog binnen een half uur in jouw eigen bedje.
16 juli zijn we met ons gezin en Marije naar Slagharen geweest. Je hebt genoten. Bij elke attractie die jij mocht betreden stapte je vrolijk in en kwam er zo enthousiast weer uit dat je direct nog een keer wilde. Kortom, een geslaagde dag.
De volgende dag heb jij je laten verwennen in de jacuzzi bij opa en oma. Waar je het eerder maar spannend vond, dook je even later koppie onder en kwam lachend weer boven.
19 juli zijn we (jij, Bas, Janet en mama) naar Winschoten gereden. We hebben eerst wat gedronken bij Jolien en Maaike en even laten stonden we met ons allen op het Marktplein voor de Telekids Roadshow. Muziek, helemaal jouw ding. Lekker dansen dus en daarna nog even over de kermis geslenterd. Daar mocht je nog even in de draaimolen, maar je accepteerde het niet dat je er ook weer uit moest haha. Na twee rondjes in de draaimolen te hebben gezeten mocht je nog even "eendjes vangen", een cadeautje uitzoeken en zijn we weer naar huis gereden.
20 juli ben je met Coby en Marije, na een nachtje logeren, naar Ballorig geweest. Als jij maar kunt klimmen, klauteren en wurgen, dan heb jij het reuze na je zin. En toen was de pret nog niet voorbij, want je mocht nóg een nachtje logeren en bent vervolgens nog naar de kinderboerderij in Veendam geweest. Naast muziek ben je ook dol op dieren. En je maakt het voor jezelf makkelijk, want alle dieren die minimaal de grootte hebben van een schaap noem jij een "hoppaard".
22 juli ben je met Bas en mama naar de bibliotheek in Hoogezand geweest. De boeken kregen nog niet echt jouw belangstelling. Jij reed liever met het boodschappenkarretje door de bieb heen.
23 juli zijn we (Jolien, Bas, jij en mama) naar Orvelte gereden voor "het houten pad van Theodoor. En tot onze verbazing was het daar erg druk, wat wij in eerste instantie erg jammer vonden. Maar nadat we de auto hadden geparkeerd wist een vrouw ons te vertellen dat er veel festiviteiten waren die dag. We konden er dus een hele middag vertoeven en hebben een heerlijke dag gehad. Eerst hebben we het pad gelopen. Het pad was gebaseerd op het boek over een varkentje met de naam Theodoor en tijdens de wandeling kwamen we zo nu en dan bordjes tegen met daarop een deel uit het verhaaltje. Na deze wandeling hebben we de middeleeuwse markt bezocht. Hier kon je luisteren naar Keltische muziek, roofvogels bekijken, maar ook leren hoe ze vroeger (in de Middeleeuwen) werkten. Als afsluiting hebben we met elkaar een patatje gegeten.
De volgende dag stond in het teken van viezigheid, modder, drab ..... Het blote-voeten-pad. Je liep in zeven sloten tegelijk, letterlijk! Jij trotseerde elke modderpoel en was na de wandeling tot aan de middel toe VIES. Maar ook doodop. De wandeling duurde circa twee uur en dan nog al die indrukken .... Toen we thuis waren heb je eerst genoten van een lekker warm bad.
25 juli zijn we voornamelijk lekker thuis gebleven. Het was een stormachtige dag, een zomerse storm zoals ze dat noemden. We hebben zandkastelen gebouwd van magnetisch zand. Tussen de middag hadden we zin in wat lekkers en zijn we naar Bakker Bart gereden voor een broodje. Toen we weer thuis waren hebben we zandkoekjes gemaakt en heeft papa jullie voorgelezen op het grote bed. Een gezellige, knusse dag!
We hebben nu drie weken vakantie gehad en we hebben nog drie in het verschiet. Er staat nog vanalles op de planning. Genieten, samen, happy family!!

Reageer  

Reactie van carin loer op 13 oktober 2015
Luuk, jouw mama, heeft het vast te druk in haar hoofd en agenda, en zet jouw voorgang er twee x op, maar het is haar vergeven haha.ik zie hier alweer enorm veel ontwikkeling, en men zegt nog wel eens, je maakt een sprongetje naar het volgende level, topper!!

26 juli 2015 - Samen vakantie

Mama moet toch vaker schrijven, want wat beleef jij veel in een korte tijd.
Inmiddels heb je nu ongeveer 6 weken de buisjes in jouw oren en het lijkt jou te helpen. De woordenschat komt iets op gang en je begint dus steeds meer woorden na te zeggen. Voor jou een hele opluchting, want het wordt nu een stuk makkelijker om iets duidelijk te maken. Fijn hoor ....
Oma heeft voor jou een politiepak gemaakt. Ideaal, want deze is gemaakt van een overall waarmee je dus lekker buiten kunt spelen.
Bas liep in juni de avond-4-daagse en jij mocht de laatste avond, de intocht, ook mee. Jullie waren verkleed als brandweerman en politieman. Coby en mama waren ook verkleed als agenten. En wat niet kon ontbreken was Jupiter, jullie brandweerauto. Een hele horde kinderen dromde om jullie heen om de wagen te bekijken en zo ook volwassenen. Hij is dan ook echt heel gaaf, inclusief zwaailamp en geluid.
Begin juli begon de zomervakantie voor Bas en voor mama. Zes weken vakantie met ons vieren, heerlijk. Direct de eerste avond waren we te vinden bij Botjes Zwembaai, verkoeling zoeken. Water vind jij in eerste instantie niet zo fijn, maar als we jou even jouw gang laten gaan en jij rustig mag wennen, dan zit jij ook lekker te spetteren in het water. Ook tante Janet was deze avond mee. Af en toe is ze een weekend bij ons, omdat ze aan het revalideren is in Haren in verband met haar COPD en dus in de buurt is.
Het tweede weekend in de vakantie heb je, samen met Bas, een nachtje bij opa en oma geslapen. Je hebt daar heerlijk geslapen en ook oma gebruikt hierbij de nieuwe methode die we thuis toepassen. Op het moment wil jij je niet makkelijk overgeven aan de slaap en blijft daardoor uren rondlopen, terwijl het voor jouzelf eigenlijk niet meer leuk is. Je viel normaal gesproken vaak bij papa op schoot in slaap binnen 10 minuten, maar nu stuiterde je vrolijk twee uur door en dat kan natuurlijk niet. Mama had een tip op het internet gelezen en we besloten dit toe te passen. Heel simpel: in je eigen bedje leggen, een hand op jouw hoofd en een hand op jouw buik en wachten tot je in slaap valt. En hoe wonderbaarlijk, het werkte perfect! Direct sloot jij jouw ogen en viel in slaap. Heerlijk! Dit werkte dus ook prima bij opa en oma en zelfs het weekend daarop bij Coby en Harry waar je twee nachtjes hebt gelogeerd. Daarna hield je het voor gezien en was je het er thuis niet meer mee eens. Toch zetten papa en mama even door en slaap je alsnog binnen een half uur heerlijk te slapen in jouw eigen bedje.
16 juli zijn we met ons gezin en Marije naar Slagharen geweest. Je hebt genoten. In elke attractie die jij mocht betreden stapte je vrolijk in en kwam er zo enthousiast weer uit dat je direct nog een keer wilde. Kortom, een geslaagde dag.
De volgende dag heb jij je laten verwennen in de jacuzzi bij opa en oma. Waar je het eerder maar spannend vond, dook je even later koppie onder en kwam lachend weer boven.
19 juli zijn we (jij, Bas, Janet en mama) naar Winschoten gereden. We hebben eerst wat gedronken bij Jolien en Maaike en even laten stonden we met ons allen op het Marktplein voor de Telekids Roadshow. Muziek, helemaal jouw ding. Lekker dansen dus en daarna nog even over de kermis geslenterd. Daar mocht je nog even in de draaimolen, maar je accepteerde het niet dat je er ook weer uit moest haha. Na twee rondjes in de draaimolen te hebben gezeten mocht je nog even "eendjes vangen", een cadeautje uitzoeken en zijn we weer naar huis gereden.
20 juli ben je met Coby en Marije, na een nachtje logeren, naar Ballorig geweest. Als jij maar kunt klimmen, klauteren en wurgen, dan heb jij het reuze na je zin. En toen was de pret nog niet voorbij, want je mocht nóg een nachtje logeren en bent vervolgens nog naar de kinderboerderij in Veendam geweest. Naast muziek ben je ook dol op dieren. En je maakt het voor jezelf makkelijk, want alle dieren die minimaal de grootte hebben van een schaap noem jij een "hoppaard".
22 juli ben je met Bas en mama naar de bibliotheek in Hoogezand geweest. De boeken kregen nog niet echt jouw belangstelling. Jij reed liever met het boodschappenkarretje door de bieb heen.
23 juli zijn we (Jolien, Bas, jij en mama) naar Orvelte gereden voor "het houten pad van Theodoor. En tot onze verbazing was het daar erg druk, wat wij in eerste instantie erg jammer vonden. Maar nadat we de auto hadden geparkeerd wist een vrouw ons te vertellen dat er veel festiviteiten waren die dag. We konden er dus een hele middag vertoeven en hebben een heerlijke dag gehad. Eerst hebben we het pad gelopen. Het pad was gebaseerd op het boek over een varkentje met de naam Theodoor en tijdens de wandeling kwamen we zo nu en dan bordjes tegen met daarop een deel uit het verhaaltje. Na deze wandeling hebben we de middeleeuwse markt bezocht. Hier kon je luisteren naar Keltische muziek, roofvogels bekijken, maar ook leren hoe ze vroeger (in de Middeleeuwen) werkten. Als afsluiting hebben we met elkaar een patatje gegeten.
De volgende dag stond in het teken van viezigheid, modder, drab ..... Het blote-voeten-pad. Je liep in zeven sloten tegelijk, letterlijk! Jij trotseerde elke modderpoel en was na de wandeling tot aan de middel toe VIES. Maar ook doodop. De wandeling duurde circa twee uur en dan nog al die indrukken .... Toen we thuis waren heb je eerst genoten van een lekker warm bad.
25 juli zijn we voornamelijk lekker thuis gebleven. Het was een stormachtige dag, een zomerse storm zoals ze dat noemden. We hebben zandkastelen gebouwd van magnetisch zand. Tussen de middag hadden we zin in wat lekkers en zijn we naar Bakker Bart gereden voor een broodje. Toen we weer thuis waren hebben we zandkoekjes gemaakt en heeft papa jullie voorgelezen op het grote bed. Een gezellig, knusse dag!
We hebben nu drie weken vakantie gehad en we hebben nog drie in het verschiet. Er staat nog vanalles op de planning. Genieten, samen, happy family!!

Reageer  

15 juni 2015 - Mama moet zich schamen

Tante Carin attendeerde mama er al op. Het is te lang geleden dat mama weer wat in jouw dagboek schreef, dus mama is snel achter de tablet gekropen voor een mooi en lang verhaal.
Het is nu inmiddels al juni en je hebt dus alweer veel beleefd.
Jij geniet van muziek en dans. Je schudt jouw billen heen en weer of steekt de beide wijsvingers in de lucht en staat dan lekker te swingen zodra je muziek hoort.
Daarnaast ben je een echte dierenvriend en geniet van onze hond Jolly. we hebben dan ook al vele wandelingen gemaakt. Tijdens de wandelingen geniet jij van de natuur. Je trekt de blaadjes van de bomen, zwaait met verschillende stokjes en prikt jouw vingers in het zand.
En je bent niet alleen een vriend voor dieren, maar ook voor jouw grote broer. Je speelt graag samen en knuffelt jouw grote broer of geeft hem een dikke kus. Lief!
Eind maart zijn we met de familie Koster uit eten geweest bij de wok en diezelfde avond bleef Pascal bij ons slapen, dit vond jij erg gezellig. Bas en jij zaten dan ook knusjes bij Pascal op de bank.
Tevens leerde je rond deze tijd een knipoog te geven, heel schattig.
Op 16 april kregen we de schoolfoto's van Bas binnen. Ook jij staat prachtig op deze foto's. Twee lachebekken. Genieten dus.
In de meivakantie zijn we een weekje op vakantie geweest, samen met opa, oma, Jolien en Maaike. En daarover kan mama veel schrijven.
Maandag 4 mei zijn we vertrokken richting België, Dochamps. Een week vakantie, samen met opa, oma, Maaike en Jolien.
Om half 11 zaten we in de auto en met een aantal pauzes ertussen waren we om half 5 op de plek van bestemming. Daar stond een mooi, groot chalet te wachten om door ons betrokken te worden. Een heerlijk huis in een mooie omgeving.
's Avonds moest iedereen bijkomen van de reis. Beide waren jullie erg hoesterig en jij leek zelfs ziek te worden.
De volgende dag begonnen we de dag rustig en zijn we aan het einde van de ochtend richting Coo gereden om daar de watervallen te bekijken. Rond drie uur zaten we in een treintje en reden we een wildgebied binnen. Tijdens de rit hebben we verschillende dieren gezien, zoals een wolf en een dingo. Een hele leuke rit.
Woensdag zijn jullie een dagje in het chalet gebleven, samen met opa en oma. Jij had koorts en leek de 5e ziekte te hebben (rozige vlekjes). Bas hoestte veel. Dus even een dagje rust voor jullie beide. Papa, mama, Maaike en Jolien zijn naar Spa gereden om de racebaan Francorchamps te bewonderen. We hadden geluk ... Ze waren daar aan het testrijden. Erg leuk om te zien natuurlijk! Daarna hebben we nog even kort het stadje Remouchamps bezichtigd.
Donderdag ben jij nog een dagje thuis gebleven bij papa en is Bas op stap geweest met Maaike en mama. We wilden naar het park Chlorophylle, maar zaten per ongeluk eerst in het verkeerde park, wat meer leek op een verbasterde speeltuin. Uiteindelijk dus maar verder gereden naar het juiste park .... Parc Chlorophylle. Daar liepen we een flinke wandeling door de educatieve bossen en eindigden we in een grote speeltuin.
Vrijdag zijn we weer met zijn allen op stap geweest, naar het kleinste stadje van de wereld, Durbuy. Een leuke stad, waar je voor twee omeletten, vier broodjes, een patatje en wat drinken al snel 75 euro betaalt.
Zaterdag vonden jullie vast de mooiste dag van de week. We hebben deze dag het safaripark Monde Sauvage bezocht. Deze tocht begon met een rit in de auto door de safari met veel verschillende soorten wilde dieren. Daarna gingen we te voet verder door de Zoo. Tijdens deze wandeltocht hebben we de zeeleeuwenshow bezocht en ook de roofvogelshow. Geweldig! De volgende dag zijn terug naar huis gereden.
13 mei hadden we een afspraak in het OZG te Winschoten, bij de KNO-arts. De arts heeft direct kunnen besluiten dat jouw neusamandel verwijderd moet worden en je buisjes geplaatst krijgt in jouw trommelvliezen. Hopelijk ben je daardoor snel van jouw verkoudheid/ benauwdheid af.
17 mei ben je samen met Bas, Coby en Marije naar Drouwenerzand geweest. Een groot feest dus. Lekker klimmen en klauteren. En niet te vergeten ... Eten. Want eten kun je zeker en vindt ook alles lekker.
Eind mei had papa een grote verrassing voor jullie. Een grote skelter stond al in de garage. Deze hadden jullie al van opa en oma gekregen. Via Marktplaats heeft papa hiervoor een brandweer-ombouw gekocht. Hierop zit zelfs een echte zwaailamp, een sirene en verlichting. Daarmee rijden jullie nu vol trots door het dorp. Geweldig om te zien.
Vrijdag 12 juni was het dan zover. Om 7 uur zaten we al in de auto richting Delfzijl voor de operatie. Vandaag werd de neusamandel verwijderd en werden de buisjes geplaatst. Om kwart voor 9 mocht mama met jou naar de operatiekamer, nadat je al dormicum had gekregen om wat versuft te raken. Terwijl je bij mama op schoot zat werd je onder narcose gebracht en legde mama jou, samen met de artsen, op de operatietafel. Binnen een kwartier zat mama alweer aan jouw bed te wachten tot je wakker zou worden. Natuurlijk is het na een narcose niet leuk wakker worden en zette je het vrijwel direct op een huilen. Mama ging lekker bij jou op bed liggen en samen wachtten we tot we weer naar papa mochten. Daar mocht je wat drinken, een ijsje eten en een toetje. Maar dit alles lukte pas nadat je al het bloed had uitgespuugd wat je had ingeslikt. Papa zat eronder, bah. En nadat je wat had gedronken en gegeten was mama aan de beurt. Je had flink overgegeven en mama kon zich eerst omkleden. Gelukkig had ze het operatiepak nog om aan te doen. Nadat de misselijkheid was verdwenen, mochten we rond half 1 weer naar huis. 's Avonds knapte je al flink op. De afgelopen dagen merken we het verschil. Je verstaat en begrijpt ons nu beter dan voor de operatie. Nu hopen dat het in slaap vallen ook wat makkelijker gaat.
Lieve Luuk, je bent onze vrolijke, swingende topper. Maar daarnaast ook een durfal. We hebben al een aantal keer meegemaakt dat we jou vanaf de schutting moesten plukken. En op dat moment stond je niet op de onderste plank, maar zat je al bovenop de schutting. Door dat vele geklim en geklauter zijn er ook vele valpartijen. Maar zeggen, je wordt groot door vallen en opstaan. Love you!

Reageer  

Reactie van carin loer op 15 juni 2015
tadaaa, en kijk, daar was het dagboek verhaal er al. erg he, moest ik jouw mama zeggen dat er nog niks te lezen was na al die weken, je hebt weer veel gedaan, en veel geleerd, ook veel ondernomen, klauteren dus, en wat jij op dit moment doet, is echt overal bovenop klauteren, rap als water ben je, en een heerlijk knuffelmanneke, bij alle mensen die jouw zeer bekend zijn, en dan ben je net een klein klittenbandje, heerlijk vastgekleeft , armpjes om de nek, en als jouw hartverwarmend welkom en jouw knuffelmoment voorbij is, ga jij over tot de orde van de dag, en geniet jij weer van de dag. blijg genieten van je leven Luuk, leer ervaar, en onthoud alle goededingen die je leert in je leven, want het leven is het waard, om het te beleven. knuffel verder naar hartelust met de mensen waar je van houd, en ik? ik hou vreselijk veel van jou.dikke knuffel lieverd.

15 juni 2015 - Mama moet zich schamen

Tanta Carin attendeerde mama er al op. Het is te lang geleden dat mama weer wat in jouw dagboek schreef, dus mama is snel achter de tablet gekropen voor een mooi en lang verhaal.
Het is nu inmiddels al juni en je hebt dus alweer veel beleefd.
Jij geniet van muziek en dans. Je schudt jouw billen heen en weer of steekt de beide wijsvingers in de lucht en staat dan lekker te swingen zodra je muziek hoort.
Daarnaast ben je een echte dierenvriend en geniet van onze hond Jolly. we hebben dan ook al vele wandelingen gemaakt. Tijdens de wandelingen geniet jij van de natuur. Je trekt de blaadjes van de bomen, zwaait met verschillende stokjes en prikt jouw vingers in het zand.
En je bent niet alleen een vriend voor dieren, maar ook voor jouw grote broer. Je speelt graag samen en knuffelt jouw grote broer of geeft hem een dikke kus. Lief!
Eind maart zijn we met de familie Koster uit eten geweest bij de wok en diezelfde avond bleef Pascal bij ons slapen, dit vond jij erg gezellig. Bas en jij zaten dan ook knusjes bij Pascal op de bank.
Tevens leerde je rond deze tijd een knipoog te geven, heel schattig.
Op 16 april kregen we de schoolfoto's van Bas binnen. Ook jij staat prachtig op deze foto's. Twee lachebekken. Genieten dus.
In de meivakantie zijn we een weekje op vakantie geweest, samen met opa, oma, Jolien en Maaike. En daarover kan mama veel schrijven.
Maandag 4 mei zijn we vertrokken richting België, Dochamps. Een week vakantie, samen met opa, oma, Maaike en Jolien.
Om half 11 zaten we in de auto en met een aantal pauzes ertussen waren we om half 5 op de plek van bestemming. Daar stond een mooi, groot chalet te wachten om door ons betrokken te worden. Een heerlijk huis in een mooie omgeving.
's Avonds moest iedereen bijkomen van de reis. Beide waren jullie erg hoesterig en Luuk leek zelfs ziek te worden.
De volgende dag begonnen we de dag rustig en zijn we aan het einde van de ochtend richting Coo gereden om daar de watervallen te bekijken. Rond drie uur zaten we in een treintje en reden we een wildgebied binnen. Tijdens de rit hebben we verschillende dieren gezien, zoals een wolf en een dingo. Een hele leuke rit.
Woensdag zijn jullie een dagje in het chalet gebleven, samen met opa en oma. Luuk had koorts en leek de 5e ziekte te hebben (rozige vlekjes). Bas hoestte veel. Dus even een dagje rust voor jullie beide. Papa, mama, Maaike en Jolien zijn naar Spa gereden om de racebaan Francorchamps te bewonderen. We hadden geluk ... Ze waren daar aan het testrijden. Erg leuk om te zien natuurlijk! Daarna hebben we nog even kort het stadje Remouchamps bezichtigd.
Donderdag is Luuk nog een dagje thuis gebleven bij papa en is Bas op stap geweest met Maaike en mama. We wilden naar het park Chlorophylle, maar zaten per ongeluk eerst in het verkeerde park, wat meer leek op een verbasterde speeltuin. Uiteindelijk dus maar verder gereden naar het juiste park .... Parc Chlorophylle. Daar liepen we een flinke wandeling door de educatieve bossen en eindigden we in een grote speeltuin.
Vrijdag zijn we weer met zijn allen op stap geweest, naar het kleinste stadje van de wereld, Durbuy. Een leuke stad, waar je voor twee omeletten, vier broodjes, een patatje en wat drinken al snel 75 euro betaalt.
Zaterdag vonden jullie vast de mooiste dag van de week. We hebben deze dag het safaripark Monde Sauvage bezocht. Deze tocht begon met een rit in de auto door de safari met veel verschillende soorten wilde dieren. Daarna gingen we te voet verder door de Zoo. Tijdens deze wandeltocht hebben we de zeeleeuwenshow bezocht en ook de roofvogelshow. Geweldig! De volgende dag zijn terug naar huis gereden.
13 mei hadden we een afspraak in het OZG te Winschoten, bij de KNO-arts. De arts heeft direct kunnen besluiten dat jouw neusamandel verwijderd moet worden en je buisjes geplaatst krijgt in jouw trommelvliezen. Hopelijk ben je daardoor snel van jouw verkoudheid/ benauwdheid af.
17 mei ben je samen met Bas, Coby en Marije naar Drouwenerzand geweest. Een groot feest dus. Lekker klimmen en klauteren. En niet te vergeten ... Eten. Want eten kun je zeker en vindt ook alles lekker.
Eind mei had papa een grote verrassing voor jullie. Een grote skelter stond al in de garage. Deze hadden jullie al van opa en oma gekregen. Via Marktplaats heeft papa hiervoor een brandweer-ombouw gekocht. Hierop zit zelfs een echte zwaailamp, een sirene en verlichting. Daarmee rijden jullie nu vol trots door het dorp. Geweldig om te zien.
Vrijdag 12 juni was het dan zover. Om 7 uur zaten we al in de auto richting Delfzijl voor de operatie. Vandaag werd de neusamandel verwijderd en werden de buisjes geplaatst. Om kwart voor 9 mocht mama met jou naar de operatiekamer, nadat je al dormicum had gekregen om wat versuft te raken. Terwijl je bij mama op schoot zat werd je onder narcose gebracht en legde mama jou, samen met de artsen, op de operatietafel. Binnen een kwartier zat mama alweer aan jou bed te wachten tot je wakker zou worden. Natuurlijk is het na een narcose niet leuk wakker worden en zette je het vrijwel direct op een huilen. Mama ging lekker bij jou op bed liggen en samen wachtten we tot we weer naar papa mochten. Daar mocht je wat drinken, een ijsje eten en een toetje. Maar dit alles lukte pas nadat je al het bloed had uitgespuugd wat je had ingeslikt. Papa zat eronder, bah. En nadat je wat had gedronken en gegeten was mama aan de beurt. Je had flink overgegeven en mama kon zich eerst omkleden. Gelukkig had ze het operatiepak nog om aan te doen. Nadat de misselijkheid was verdwenen, mochten we rond half 1 weer naar huis. 's Avonds knapte je al flink op. De afgelopen dagen merken we het verschil. Je verstaat en begrijpt ons nu beter dan voor de operatie. Nu hopen dat het in slaap vallen oom wat makkelijker gaat.
Lieve Luuk, je bent onze vrolijke, swingende topper. Maar daarnaast ook een durfal. We hebben al een aantal keer meegemaakt dat we jou vanaf de schutting moesten plukken. En op dat moment stond je niet op de onderste plank, maar zat je al bovenop de schutting. Door dat vele geklim en geklauter zijn er ook vele valpartijen. Maar zeggen, je wordt groot door vallen en opstaan. Love you!

Reageer  

vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende